Interjúk és nyilatkozatok

Sülének kell átvennie a felelősséget – „A következő szintre akarok lépni.”Niklas Süle két és fél éve, 20 milió euróért érkezett a Hoffenheimtől – most, óriási fejlődése mellett Karl-Heinz Rummenigge azt akarja, hogy ő legyen a védelem kapitánya.

Süle érkezésekor Hummels és Boateng személyében a 2014-es világbajnok Németország két meghatározó belsővédő párosa állt előtte a sorban, de Ancelotti, Heynckes és Kovac is rendszeresen játszatta őt. Niko alatt kimondottan ő lett az elsődleges középhátvéd.  Kalle nem véletlenül nyilatkozta róla azt is, hogy ő most a legjobb német belsővédő és a kb 30 millióért távozó Hummelsnél is jobb. Emellett motiváló szándékkal különpárharcot hirdetett ki kettejüknek.

„Nem osztozom ebben a témában, de boldog vagyok, hogy elismerik a teljesítményemet. Ha az emberek azt mondják, hogy jó játékos vagyok, akkor jó munkát végeztem.”
Rummenigge szeretné, ha továbbra is ő lenne a védelem vezére:

„Neki kell átvennie a vezérpálcát. A válogatottban is átvette, és azt hiszem, hogy eddig nagyon jól is csinálta. Ezt a Bayern Münchennél is képes megvalósítani.

A 23 éves Süle reagált és természetesen nem riad vissza a feladattól:

„Egyébként is át akarom venni a felelősséget, mert ez a harmadik szezonom itt. Ebben a tekintetben is a következő szintre akarok érni. A klub is ezt várja tőlem.”

A magyar felmenőkkel rendelkező, frankfurti születésű Niklas a pályán való kommunikációt tekintve is fejlődést vár magától:

„Nem vagyok szószóló. Soha nem voltam az. Talán ezen a területen dolgoznom kell magamon. Idén megpróbálom. Mindig megpróbáltam a csapattársaimnak a teljesítményem által megmutatni, hogy bízhatnak bennem, legyen szó egy ütközésről vagy egy becsúszásról.”
A 195 centi és kb száz kilós Süle elmondta, termetétől függetlenül miért ő a Bundesliga egyik leggyorsabb játékosa:

„A gyorsaságot az ember nem igazán tudja gyakorolni, de a fizikai adottságokat sem befolyásolhatja. Nem vagyok annyira kitesizve, mint Lewy, de nem is vagyok egy zsírgép. A termetem és a felépítésem ellenére viszonylag gyors vagyok – ha nem is öt méteren, de hosszú távon igen.”

Azon egyáltalán nem lepődik meg, hogy manapság a belsővédőkért is horrorösszegeket adnak ki a csapatok:

„Ahogy manapság játsszák a futballt és amilyen fontossá vált a játékfelépítés, a pozíciónkban való kiadások is magasabbak lesznek. A kapussal együtt mi vagyunk az első építkezők és miénk az a pozíció, aki tud tenni valamit, még mielőtt a kapusunkra vezetik a labdát.”

Sülének kell átvennie a felelősséget – „A következő szintre akarok lépni.”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top