Interjúk és nyilatkozatok

Lewa: Tiszteletben kell tartani Hummels döntését – most ellenfelek vagyunk



A 30 éves lengyel sztárcsatárral a Bundesliga.com készített interjút. 

Herr Lewandowski, a csapat készen áll az új szezonra?

Nagyon hosszú lesz a szezon, de van még egy pár hetünk a rajtig. A Bundesliga előtt lesz még egy Szuperkupa és DFB-kupa mérkőzésünk, de már az edzéseken is igazán nagy gázzal játszunk. A lényeg csak az, hogy a tétmeccseken is a legmagasabb szinten legyünk.

Benjamin Pavard és Lucas Hernandez személyében két világbajnok érkezett a csapatba. Mik az első benyomásai róluk?

Abszolút topjátékosok mindketten, képesek azonnal továbbsegíteni a csapatot. A tapasztalatuk már megvan, ezért az ember közvetlenül elvárhatja tőlük, hogy jó szerepet töltsenek be nálunk. De: a csapattársak és a szurkolók elvárása természetesen mindig nagyon magas, ha a Bayernhez érkezel.




Milyen elvárásai vannak az új szezonra?

Ha az ember bajnok lett, a következő szezon még nehezebb lehet. Most mindenki arra vár, hogy végre ismét egy másik csapat lesz a német bajnok. Viszont: Mi vagyunk a Bayern München, mi vagyunk a címvédők és továbbra is az első helyen akarunk maradni. Ezt azt is jelenti, hogy még keményebben kell dolgoznunk ezért, és még nagyobb odaadással kell játszanunk a mérkőzéseken. Mindig meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk az elsőszámúak.

A Szuperkupában épp az egykori klubja, a Borussia Dortmund ellen kell megmutatniuk. Mats Hummels személyében rögtön az ex-csapattársával is találkozik…

A Bayern és a Dortmund közötti párharcok mindig tüzesek. Tiszteletben kell tartani, hogy Mats visszatért Dortmundba. Sajnálom, hogy nem játszik már nálunk, de ez az ő döntése és most már az ellenfelünk. FC Bayernként még erősebbek leszünk ezen a meccsen és az elmúlt évhez hasonlóan idén is megnyerjük a Szuperkupát.

Lewa: Tiszteletben kell tartani Hummels döntését – most ellenfelek vagyunk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top