Interjúk és nyilatkozatok

Arp: Jelenleg nem tudok elképzelni Münchennél jobb helyetA Bayern fiatal újoncát a csapat hivatalos YouTube-csatornája interjúvolta meg. A korához képest éretten gondolkodó 19 esztendős csatár beszélt keresztnevéről, mezszámáról és arról is, hogy milyen érzés a Bayern mezében játszani.

A gyors köszöntés után a riporter arról kérdezte Arpot, hogy hogyan használja a keresztnevét: Jan-Fiete vagy Fiete?

„Hogyha szeretnéd, hívhatsz Jan-Fietének is, de az elmúlt években átálltam arra, hogy csak a Fietét használom. Bemutatkozni is így szoktam.”

Ezután Arp az első itt töltött heteiről beszélt. A fiatal tehetség minden amerikai turnés meccsen szerepet kapott és az Arsenal, a Real és a Milan ellen is fontos játékperceket szerzett. Utóbbi ellen be is talált, de a bíró visszafújta a gólt les miatt.

„Különleges érzés volt bemutatkozni. A nevek és a pályák nagyobbak, a Bayern központja pedig elképesztő. Volt egy kis körbenézésem, amikor a csapathoz igazoltam, de most ott lenni a fiúkkal és edzeni olyan, mintha egy álom vált volna valóra. Az egész utazás, a városok, az emberek, akikkel találkoztunk, extrém volt. Sok ismerősöm van itt Németországban, akik nagyon irigyek ránk, hogy találkoztunk James Hardennel.”

Related image

„A turné meccsein olyan volt a sebesség, mintha egy másik sportot űznénk. Játszottam Bundesliga-mérkőzéseket, de az sem volt fogható ehhez. Hihetetlen látni első kézből, hogy ezek a srácok mennyit adnak bele. Ezt nem lehet TV-n észrevenni. A csapattársaim hozzá vannak szokva a sikerekhez, folyamatosan, évről-évre nyernek valami címet. Remélem, be tudok illeszkedni és én is csatlakozom hozzájuk.”

A riporter ezt követően arról kérdezte Fietét, hogy milyen tervvel készül magát fejleszteni az elkövetkezendő években, majd szó esett a mezszámáról is.

„Ahogy korábban hangsúlyoztam, 19 évesen jöttem ide és még minden téren tudok fejlődni. Nem tudok elképzelni jobb helyet Münchennél ahhoz, hogy jobb focistává váljak. Nincs különösebb tervem. Nehéz ez az egész, mert sosem tudhatod, hogy milyen messze juthatsz. Amit ilyen fiatalon szeretnék, az az, hogy elérjem a teljes potenciálom.”

Image result for fiete arp arsenal

„Tavaly a Hamburgban is 15-ös voltam. Nincs igazából oka, hogy miért ezt a számot használom és nem is akarom megváltoztatni, hogy utána megint változtassak rajta. Az egyik kedvenc játékosom Piotr Trochowski – aki ugyebár játszott a Bayernben és a Hamburgban is – is ezt a számot viselte.”

Ezután keményebb kérdést kapott Fiete. A riporter arra kérte, hogy beszéljen a fizikai és nem fizikai erősségeiről. Arp először visszakérdezett, hogy utóbbi alatt a pályán kívüli erősségeit értette-e a kérdező, aki erre bólintott.

„Hát, ha van egy kis szabadidőm, akkor szeretek egy jó nagyot lustulni. Jó sokáig tudok ilyenkor az ágyban maradni, tovább, mint a megszokott. Emiatt többször szóltak már rám. Inkább tévét nézek, nem a tóhoz megyek sétálni vagy ilyesmi. Az egyik erősségem, hogy ebből gyorsan ki tudok zökkenni, ha edzésről van szó. Szeretek dolgozni magamon.”

Image result for fiete arp milan

„A közelmúltban a rosszabbik, bal lábam és a fejjátékom volt a gyengeségem. Az elmúlt fél évben viszont utóbbit sokat gyakoroltam, de még mindig nem vagyok elég jó. A gond az, hogy ha erősíted is magad ezeken a területeken, mint például, ha a bal lábammal gyakorolnék, közben mindenhol máshol is fejlődsz, szóval a gyengeséged mindig is gyengeség marad. A gondolkodási sebességemen is javítani szeretnék, mert ez az első dolog, ami szükséges ahhoz, hogy sikeres legyek.”

A vége felé csak szó esett a pályán belüli erősségekről is. Fiete harmadik említésre válaszolta csak meg ezt a kérdést, kicsit szétszórtan, de nagyon szimpatikusan adta első FCBayernTV-s interjúját. Legalább laza volt.

„A sebességemet és a cselezőkészségemet jól tudom kombinálni a méretemmel is. Az támadás utolsó passzainak adása is erősségem, valamint a kapu előtti játékom.”

Related image

„Sok példaképem van, főleg támadók. Természetesen Robert Lewandowskira is felnézek. Nagy rajongója vagyok még Harry Kane-nek a Tottenhamből. Ott van Aguero, aki hasonló stílusú játékos, mint én. Tőlük sokat lehet tanulni. Szerintem annak van több értelme, ha minden focistától eltanulsz valamit, nem pedig le akarod másolni az egyik idolod.”

A példaképei után végül szóba jött München és a várost körülvevő látnivalók és a sörfesztivál is. A cikk alján elhelyezett videó alapján pedig nem is biztos, hogy kell sör Arpnak, anélkül is elég jól érzi magát.

„Mindenki mondta már, hogy nézzem meg a tavakat és hegyeket, ha válogatott szünet van, vagy a hétvégéken. A tartalékokkal voltunk a hegyekben és kellemeset csalódtam. Ez az egyik legnagyobb különbség dél és észak között itt Németországban. És nagyon várom már az Oktoberfestet. Nem tudom, mire számíthatok ott (nevet).” 

Arp: Jelenleg nem tudok elképzelni Münchennél jobb helyet
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top