Egyéb

Kezdődik az idei Audi kupa – ezeket érdemes róla tudni



Kedden 18 órakor kezdetét veszi az egyik legnívósabb felkészülési torna, az Allianz Aréban két évente megrendezendő, két napos Audi kupa. A Bayern mellett ezen a nyáron a Real Madrid, a Tottenham és a Fenerbahce küzdhet meg az elsőségért. Magyar csatorna idén sem közvetít, a szerencsések viszont a ZDF-en nézhetik a meccseket.

A szerdai döntőbe kerülésért a Real Madrid-Tottenham (18:00) és a Bayern-Fenerbahce (20:30) győztesei küzdhetnek meg.

A tíz éve induló Audi kupa mindegyikén résztvevő Thomas Müller is nagyon várja már a tornát:

„Ilyen nevek mellett azt hiszem egyáltalán nem érdemes magyarázkodni. Az Audi Kupának 2009 óta mindig remek a szereposztása, ezért is van ekkora rangja. A látogatók ezen a két napon négy szuper meccset láthatnak, izgalmas párharcoknak örülhetnek.”



A Bayern az egyelőre futóedzésen résztvevő 80 millás rekordigazolás Lucas Hernandezen kívül mindenkivel nekivághat a minitornának. Az első meccsnap előtt nem hirdettek még konkrét keretet a bajorok, de a Bayern II-ből az év új-zélandi játékosának megválasztott Singh, Zaiser és Früchtl hármas biztosan pályára léphet majd. A többiek kedden épp a Hansa Rostock ellen játszanak fontos harmadosztályú mérkőzést, az U19-ből egyelőre kérdéses ki kaphat lehetőséget. Bayern játékosként debütálhat hazai környezet előtt Benjamin Pavard és Fiete Arp is.

🇹🇷 Első ellenfelünk, a Fenerbahce természetesen már megérkezett Münchenbe – említésreméltó, ismerősen hangzó játékosként az exbayernes Mehmet Ekici, a tavaly még a Gladbach-kapitány Max Kruse, a Chelsea egykori játékosa Victor Moses, és a még mindig aktív, 38 éves egykori klasszis Emre Belözoglu is is az Audi kupa újoncát erősíti majd.

[expand title=”Fenerbahce kerete:„]

Harun Tekin, Altay Bayındır, Oytun Özdoğan, Mauricio Isla, Batuhan Yılmaz, Sadık Çiftpınar, Diego Reyes, Murat Sağlam, Hasan Ali Kaldırım, Abdülcebrail Akbulut, Emre Belözoğlu, Jailson, Ozan Tufan, Mehmet Ekici, Miha Zajc, Max Kruse, Ferdi Kadıoğlu, Victor Moses, Nabil Dirar, Alper Potuk, Garry Rodrigues, Muhammed Gümüşkaya, Vedat Muriqi, Michael Frey, Allahyar Sayyadmanesh, Yusuf Mert Tunç.

[/expand]



🇪🇸 A Bayern mellett legvonzóbbi nevű csapat, a Real is kihirdette a keretét, de több nagynevű játékos sem utazott el Münchenbe. Kimaradt Courtois, Mendy, Militao, Casemiro, Asensio, Jovic, Bale, illetve a Real Madridnál folytató James Rodriguez is Zidane válogatásából. Ott lesz viszont az új igazolások közül Hazard (100 millió), Militao (50) és a remek színészi képességekkel megáldott, egyben szintén remek focista Rodrygo (45) is.

[expand title=”Real Madrid kerete:„]

Keylor Navas, Lunin, Altube – Carvajal, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Odriozola, Javi Hernandez, De La Fuente, Miguel Gutierrez – Kroos, Modric, Valverde, Isco, Seoane – Mariano, Benzema, Lucas Vazquez, Vinicius Jr, Hazard, Rodrygo, Kubo

[/expand]

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 A Liverpool elleni BL-döntőt elveszítő Tottenham is keretet hirdetett, a rendelkezésre álló legjobb csapattal vesz részt a tornán. A nevesebbek közül sérülés, rehab miatt csak Aurier és Erik Dier maradt távol. A Spurs idei legkomolyabb igazolása, a Lyontól 60 millióért szerzett Ndombélé is ott lesz a pályán.

[expand title=”A Tottenham kerete:„]

Toby Alderweireld, Dele Alli, Christian Eriksen, Juan Foyth, Paulo Gazzaniga, Anthony Georgiou, Harry Kane, Erik Lamela, Hugo Lloris, George Marsh, Lucas Moura, Tanguy Ndombele, Georges-Kevin Nkoudou, Troy Parrott, Jack Roles, Danny Rose, Davinson Sanchez, Moussa Sissoko, Oliver Skipp, Heung-Min Son, Japhet Tanganga, Jan Vertonghen, Kyle Walker-Peters, Harvey White, Harry Winks, Alfie Whiteman.

[/expand]



Pár érdekesség az Audi kupával kapcsolatban:

▪ A Bayern és a Fener először 1986-ban, egy teremtornán, legutóbb 1997-ben, egy barátságos meccsen találkoztak. Négy meccsből háromszor a Bayern győzött.

▪ A Fenerbahcéval együtt eddig 14 nemzetközi topcsapat vett már részt az Audi kupán.

▪ A Bayern és a Real egy lehetséges helyosztó esetén 10 napon belül kétszer meccselhetne egymással. Pár nappal ezelőtt Houstonban győzte le 3-1-re Zizouékat a remekül focizó München.

▪ Eddigi győztesek: 2009: Bayern, 2011: Barcelona, 2013: Bayern, 2015: Bayern, 2017: Atletico Madrid.

▪ Az Audi kupát körülbelül 140 országban közvetítik.

▪Az idén résztvevő kvartett összesen 219 címet szerzett.

▪Az Audi kupán átlagosan 2,7 gól esik mérkőzésenként.

Reméljük idén ismét a saját pályáján játszó Bayern nyeri meg a kupát, hogy aztán megnövekedett önbizalommal győzze le a szombati kupadöntőben a Dortmund együttesét is.

Kezdődik az idei Audi kupa – ezeket érdemes róla tudni
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top