Német Kupa

Kovac: Ha megtaláljuk a közös nevezőt, prezentálni fogunk valakit



A Cottbus elleni kupameccset megelőző sajtótájékoztató Niko Kovac főszereplésével. 

A felkészülési időszakról: Meggyőződésem, hogy nagyon jól használtuk ki az időnket. Fizikálisan jó úton járunk. Jó eredményeket értünk el. Javin kívül mindenki rendelkezésünkre áll.

Javi Martínez állapotáról: Javinak a Fenerbahce elleni meccs óta vannak térdfájdalmai. Nem kockáztatunk. Reméljük, hogy a következő hetekben Javi is teljes mértékben velünk lehet.

Lucas Hernandezről: Fél évig távol volt, lassan kell visszavezetnünk őt – csak négy edzésgyakorlat után nem tudjuk az elejétől játszatni. De egészséges. El akarjuk vinni magunkkal, hogy megismerje a német kultúrát, a stadiont.

A kupameccsről: A kupában nincs egyszerű meccs, mindegy ki ellen játszik az ember – főleg idegenben. Tudjuk, milyen nehéz Cottbusban játszani, szerencsétlenül estek ki a harmadosztályból. (…) Két címet kell megvédenünk és senkit nem szabad alábecsülnünk. Sportoló vagyok és tudom, hogy papíron relatíve egyszerűbb győzni. De ha az ember ott van a pályán és az ellenfél szurkolóival néz szembe, az teljesen más. Világosan ki akarom fejezni a srácainknak, hogy kemény meló lesz.

Az idei változásokról: Új feladatunk van, minden egyes személynek újra bizonyítania kell – a játékosoknak, az edzőnek, a klubnak.




A játékrendszerről: A szisztémák variálhatóak, végsősorban az a lényeg, hogyan valósítja meg őket az ember. A meccs közben is át lehet szerveződni. Nagyon variálható a rendszerünk és semmi sincs kőbe vésve. Mindenki ismeri a pozíciójában elvárt követelményeket. Néha a csatárnak is védekeznie kell. (…) A felkészülés során jó meccseket játszottunk 4-3-3-ban, ezért magabiztos vagyok.

Az új érkezőkről: A három vezetőnk szorgalmasan dolgozik azon, hogy szeptember 2-áig kapjunk még játékosokat. De nevekről semmit nem fogok mondani.

A kívánt játékosokról: Amikor megszerzünk valakit, a döntő tényező az, hogy ne egy ember miatt történjen, hanem olyan döntést hozzunk, amely mögé mindenki beáll. Ez egy egyhangú döntés. Azok a játékosok, akiket szerzünk, mindenki által jóvá vannak hagyva. Így lesz ez a leendő játékosok esetében is.

A kései érkezőkkel való problémáról: Vágyálom, hogy a lehető leghamarabb mindenki ott legyen a fedélzeten. Manapság nem egyszerű, minden klub mozgásban van a piacon. De nem látok problémát abban, hogy valakit rövid idő alatt integráljunk.

Perisicről: Viszonylag keveset olvasok és már egyáltalán nem vagyok ott a falainkon kívül. Nem tudom ki mit hol hogyan mondott. Csak azt tudom, ha akarunk valakit, el kell gondolkodnunk azon melyik pozícióban van a legnagyobb szükségünk rá és feltesszük megunknak a kérdést: „Kit lehet megkapni, melyik játékos szabad?” Ha megtaláltuk a közös nevezőt, prezentálni fogunk valakit.

Kovac: Ha megtaláljuk a közös nevezőt, prezentálni fogunk valakit
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top