Német Kupa

A Rekordbajnok is elkezdi a Német Kupát | Előzetes: Cottbus – Bayern

A kupasorozat első fordulójának utolsó napján, hétfő este háromnegyed kilenckor a Bayern München is ringbe száll, az ellenfél pedig a Regionalligában szereplő Energie Cottbus lesz. 

🆚 A csapatokról:

A hazai gárda – a Bayernhez hasonlóan – már túl van a felkészülésen. Egy tizenhat és egy tizenöt gólos, sokadosztályú csapatok ellen aratott győzelem, valamint a Wolfsburg amatőr gárdájától elszenvedett 6-0-ás vereség és a másodosztályú Erzgebirge Aue ellen játszott 2-3 tarkította az új szezon legelejét. A harmadosztályból kieső Cottbus rengeteg új focistával dobta fel keretét, de legértékesebb közülük így is csak a 26 esztendős Felix Brügmann, akinek értékét a Transfermarkt 200 ezer euróra saccolja. Ő egyébként első három találkozóján három gólt és két gólpasszt jegyzett.

Kép

A Bayern oldalán egy baráti hangulatú edzőtábor színezte be az elmúlt napokat, valamint felépült sérüléséből Lucas Hernandez is, aki a legutolsó, Rottach-Egern elleni 23-0-án szerepet is kapott. Lehetséges, hogy Kovac ismét tesztelni fog és egy gyengébb csapatot küld pályára majd a hasonlóan piros fehérben játszó cottbusiak ellen. A Bet365-nál 41-es győzelmi szorzót kapó hazaiak ellen nem is kérdés a továbbjutás.

⭕️ Hiányzók:

  • Lucas Hernandez – Kovac nem akarja kockáztatni a játékát, de a csapattal Cottbusba utazik, hogy megismerje a német focilégkört.
  • Javi Martínez – Térdproblémák.



ℹ️ Érdekességek és statisztikák:

Legutóbb 2009-ben találkozott egymással a két csapat. Egy évvel azelőtt, nemzeti ünnepünkön, március 15-én pedig nyert is a Cottbus. Hazai pályán, 2-0-ra verték a Kahnnal, Ribéry-vel, Schweinsteigerrel és Lahmmal felálló Bayernt.

A csapathoz fűzödik a focitörténelem egyik legfurább kapus-öngólja. A kétezres évek elején történt meg ez a jelenet egy Bundesliga-meccsen.

A Cottbus tavaly a harmadosztályban szerepelt és nagyon balszerencsésen esett ki. A hatodik legtöbb gólt szerző csapat volt a húszfős mezőnyben, sok összecsapását egy góllal veszítette el és még az utolsó fordulóban is esélye volt a bennmaradásra, de az azonos pontszámmal álló Braunschweig ellen csak egy 1-1-es döntetlent tudtak kicsikarni. Így festett a tabella alja a szezon végén.

A hazaiak stadionja magyarul a Barátság Stadionjaként fordítható.

💬 Nyilatkozatok:

🔴 Niko Kovac: „Hétfőn nagy esélyünk van arra, hogy megint bizonyítsunk. Akárhol játszol, ennek a kupasorozatnak az első fordulója kivétel nélkül nehéz.”

🆚 Claus-Dieter Wollitz: „Körülbelül 0 százalék esélyünk van a Bayern ellen. Egy komplett új keretünk van a kiesés után. […] A cottbusi légkörön érződik, hogy nagy meccs közeleg.”

➡️ Előzetes kezdőcsapatok:

🔴 Bayern: Neuer – Kimmich, Pavard, Süle, Alaba – Sanches, Goretzka – Davies, Thiago, Müller – Lewandowski

🆚 Cottbus: Moser – Hasse, Hajtic, Koch, Meyer – Gehrmann – Geisler, Raak, Taz – Brügmann, Rangelov

A mérkőzést 20:45-től a Sport 1 közvetíti élőben!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top