Egyéb

Öt dolog, amit nem tudtál Perisicsről



A Bayern München megerősítette a keretét egy Bundesliga-fanoknak ismerős arccal. A korábban Dortmundban és Wolfsburgban is megforduló szélső, Ivan Perisic három éve hagyta el a német bajnokságot, hogy most visszatérjen. A Bundesliga hivatalos oldala ennek apropóján készített egy érdekességeket felvonultató cikket Rettegett Ivánról.

Csirkefarm

Gyermekkorában Perisicset legtöbbször Kokának vagy Hennek becézték. Utóbbinak horvátul „tyúk” a jelentése. Ivan ugyanis gyakran töltött időt édesapja baromfiudvarában és jó kapcsolatokat ápolt az ottani szárnyasokkal. 2006-ban azonban megszakadt a kötelék, miután Perisic elfogadta a francia klub, a Sochaux ajánlatát.

„A családnak az volt a legjobb, ha Ivan a Sochaux-ba igazol. Azt akartam, hogy a família többi része jólétben éljen, amíg én itthon szenvedek.” – nyilatkozta Ante Perisic, Ivan apukája az egyik horvát újságnak. Az Ivan által keresett pénz elég volt ahhoz, hogy a Horvátországban maradt csirkefarm fenn tudjon maradni. Egyébként a fiatal támadó három évig egyáltalán nem is kapott szerepet a francia kiscsapatban.

Belgium legjobbja

Miután nem sikerült az áttörés Franciaországban, Perisic Belgiumba tette át székhelyét egy évre (kölcsönben). A Club Brugge-ben öt találatot jegyzett első szezonjában, majd a következőben 16-ot. Ekkor fedezte föl őt Jürgen Klopp. Azonban mielőtt Dortmundba csábította volna Ivant a német mester, a horvát először nemzetközi kupaporondra lőtte a kék-feketéket, majd Belgium legjobb focistájának választották.

Otthon, édes otthon

A Signal Iduna volt tehát a hely, ahol a horvát válogatott játékosnak még egy újat kellet húznia. Másfél szezon alatt 12 gólt szerzett, bajnok és kupagyőztes lett a Darazsakkal. A Bayern-szurkolóknak jól csengő 2012/13-as szezon téli szünetében aztán váratlanul Wolfsburgba igazolt. A Farkasok legjobbja volt Kevin De Bruyne mellett, 2015-ben pedig elhódították a Német labdarúgókupát. Még mielőtt 2015 augusztusában az Interbe igazolt volna, a Bayern ellen megnyerte csapatával a Német szuperkupát is.

Niko Kovac irányítása alatt a 2014-es világbajnokságon is szerepelt, ahol két találatot jegyzett.

Emlékezz, honnan jöttél!

Perisic az omisi csapatban kezdett futballozni. Itt körülbelül 15 ezren élnek.

„Minden évben – még akkor is, amikor Brugge-ben játszott – elküldött nekünk egy csomó szerelést és labdákat” – mondta a Sky-nak Branko Susnjara, Perisic első edzője az NK Omisnál. – „Amikor a csapat idegenben vagy felkészülésen volt, mindig jött és meglátogatott minket. Mindig amikor hazajön, beáll edzeni is.”

Strandröpi

2017-ben Perisic kipróbált egy újabb sportot. Meghívót kapott a Nemzetközi Strandröplabda Szövetségtől egy poreci versenyre. A partnere a neves Niksa Dell’Orco volt, azonban ő sem tudott segíteni, Ivanék kikaptak egy brazil duótól.

„Ez mindig is az álmaim között volt. Tízéves korom óta játszom strandröplabdát. Beleélem magam a játékba és minden nyáron gyakorolok a barátaimmal.” – nyilatkozta a mérkőzés után Ivan.

Öt dolog, amit nem tudtál Perisicsről
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top