Interjúk és nyilatkozatok

Gnabry: Nagelsmann elbűvölt engemSerge Gnabry a német válogatott oszlopos tagja és a Bayern München tavalyi szezonjának legjobbjának is megválasztották. Ennek ellenére nem felejtette el, honnan indult és mekkora hatást gyakorolt rá korábbi csapatának, a Hoffenheimnek volt trénere, Julian Nagelsmann.

Gnabry 16 évesen hagyta el a VfB Stuttgart akadémiáját, hogy az Arsenal együttesében focizzon, annak ellenére, hogy kevésszer nevezték őt egyáltalán a meccskeretbe. Emellett sérülések is hátráltatták és képtelen volt beverekedni magát a szebb időket is megélt angol sztárcsapat kezdőjébe. Miután a 2016-os olimpián nagyszerűen futballozott (hat gólt vágott, ezüstéremig jutott a németekkel), különösen frusztráltan érezte magát a kevés játéklehetőség miatt és 21 esztendősen úgy döntött, hogy ideje váltani.

„Az lett a végleges döntésem, hogy a Werder Bremenbe igazolok. – mondta a német DAZN-nek – Jó sok lehetőséget kaptam ott és visszatértem abba a ritmusba, amelyet az riói olimpián megszokott tőlem a közönség.”

Gnabry nem a levegőbe beszélt, 27 találkozón tizenegyszer okozott fejfájást az ellenfelek kapusainak, mialatt a 2016/17-es szezonban kölcsönben szerepelt a Bremenben. Ez az idény okozta számára az áttörést és kiérdemelte, hogy a bajnok Bayern szerződést ajánljon neki. Serge azonban előbb meg akart győződni arról, hogy még egy évet tud játszani egy Bundesliga-klub biztos kezdőjeként. Visszanézve: mindenki nyert ezzel a döntéssel.

„Azt mondtam magamnak: mielőtt a Bayernbe igazolok, még egy lépcsőfokot szeretnék feljebb lépni és mindenképp folytonos játéklehetőséget akarok. Ez a lépcsőfok volt a Hoffenheim.”

„Julian Nagelsmann elkápráztatott engem. Amíg Brémában voltam, játszottam a Hoffenheim ellen, nem is egyszer. Aztán egy év múlva, a szezon második felében előbújt a csapatunk klasszisa. A stílus, amit képviseltünk, nagyon bejött nekem, folyton csak támadtunk.”– mesélt a 2017/18-as idényről Serge.

Nagelsmann varázsa nagyon is működött Gnabry-n. Sokoldalú játékosként tudott csatár mögötti játékmesterként, ékként, szélső védőként és természetes posztján a támadó széleken is focizni. A fiatal edző útmutatásával a Hoffenheim elérte a harmadik helyet a Bundesligában, amellyel bejutottak a Bajnokok Ligájába (a klub története során először). Hősünk öt gólpasszig és tíz találatig jutott – beleértve azt a rakétát is, amelyet 43 méterről lőtt Gulácsi Péternek.

„Úgy gondoltam, az lenne a leglogikusabb megoldás egy ilyen szezon után, hogy a Bayernben játsszak, ahol igazán leraknám a névjegyem. Az utam hosszabb volt az átlagosnál és most azért dolgozok keményen minden héten, hogy folyton a legjobbamat tudjam nyújtani. Hiszek abban, hogy amit adsz, azt vissza is kapod. És ez nem csak a futballra igaz, hanem minden másra is.” – fejtette ki Gnabry.

10 Bundesliga-gól és 8 assziszt több, mint megsüvegelendő teljesítmény egy újonctól. Még Uli Hoeneß, a klub egyik elnöke is megjegyezte, „Gnabry volt az előző szezon legnagyobb meglepetése”, majd rá voksolt a Szezon Legjobbja szavazáson is. Egy olyan csapatban, ahol Robert Lewandowski, Manuel Neuer vagy éppen többek között Thiago játszik, nem kis teljesítmény elsőként végezni ebben a versenyben. És ez csak jobban tüzeli Serge-t az előttünk álló, 2019/20-as idényre.

„A célom tiszta. Miután megnyertem a német bajnokságot és a kupát is, a kezemben akarom tartani a Bajnokok Ligája-serleget is. A motivációt onnan szerzem, hogy jobb akarok lenni olyasmikben, amelyekben tavaly nem emelkedtem ki. Senki sem tud garantálni semmit ebben a sportban. Éppen ezért sosem dőlhetsz hátra egy jó év után.”

via Bundesliga

Gnabry: Nagelsmann elbűvölt engem
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top