Bundesliga

Startol a Bundesliga is! | Előzetes: Bayern-Hertha

Négy év után már nem felemás érzésekkel várhatjuk a Bayern-Hertha összecsapásokat, azonban mint a Bundesliga-szezon első meccse, ez a találkozó is tartogat érdekességeket.

🆚 A csapatokról:

A Hertha edzőváltáson esett át a nyáron, Dárdai Pál helyére Niko Kovac honfitársa, Ante Covic érkezett. A 43 éves horvát edző a fővárosban töltötte el futballistakarrierje nagy részét, nagyobb sikereket nem tudott elérni. Hat éven keresztül (egészen most júliusig) a Hertha második csapatának trénere volt és ezalatt folyton a korosztályos együttesek körül sürgött-forgott. Jól ismeri tehát a berlinieknél focizó fiatal tehetségeket, úgy mint Maximilian Mittelstädtet, Arne Maiert vagy éppen Pali fiát, a kettős állampolgárságú Dárdai Palkót is. Hármójuk összértéke körülbelül a 30 millió eurót súrolja.



A jelenlegi keret legveszélyesebbje egyértelműen a veterán Ibisevic-Kalou kettős, de érdemes odafigyelni a nyáron Watfordból Berlinbe költöző Dodi Lukebakióra (aki az előző szezonban a Düsseldorfban brillírozott), ő érte 20 millió eurót fizetett ki a klub. A középpályán Grujic maradt még egy évre kölcsönben a Liverpooltól és mellette ott van az a Duda is, aki tavaly nagyon jól kezdte az évet, hat forduló alatt hat gólt szerezve, a végére azonban „csak” 11 találattal lett a házi gólkirály.

A Hertha az amatőr VfB Eichstätt ellen kezdte a tétmérkőzések áradatát, őket 5-1-gyel tiporták el vendégként. Nyilván abból a meccsből értelmetlen következtetni.

A Bayernnek nélkülöznie kell új igazolását, Ivan Perisicset és a tavalyi szezon végére alapemberré váló Martínezt is. Rajtuk kívül mindenki egészséges, Lucas Hernandez játékára is nagy esély van.

Niko Kovac will be without Ivan Perisic and Javi Martínez in Bayern's opening Bundesliga match against Hertha BSC

⭕️ Hiányzók:

  • Martinez (térdproblémák), Perisic (eltiltott)
  • Albrecht (bokasérülés), Boyata (combsérülés), Dilrosun (combsérülés), Maier (térdsérülés), Plattenhardt (combsérülés), Mittelstädt (lábujjsérülés)

ℹ️ Érdekességek és statisztikák:

A Berlin új igazolása, Lukebakio a tavalyi szezonban négy gólt szerzett a Bayern ellen a Düsseldorf csatáraként. Az Allianzban 3-3-at játszott a két gárda, a gólok felét pedig a belga szerezte.

2002 óta nem vesztett nyitómeccset a Bayern (14 győzelem, 3 vereség), míg az elmúlt négy évben (Dárdai irányítása alatt) mindig nyerni tudott a Hertha is.

Legutóbbi öt meccsén a Bayern ellen a Hertha csak egyszer kapott ki, a legutóbbi szezon 23. fordulójában.



Champions FC Bayern kick off the 57th Bundesliga campaign at home to Hertha Berlin: the preview.

💬 Nyilatkozatok:

🔴 Niko Kovac: „Senki nem tudja hol áll a Hertha jelenleg. Az első kupafordulóban sok csapatnak volt nehéz dolga. Jó ellenfelet várok, nagyon jól erősítettek. Szoros, nehéz meccsre számítok. De mi játszunk otthon és győzelemmel akarjuk befejezni a mérkőzést.”

🆚 Ante Covic: „Hogyha idegenben játszol a német bajnok ellen, akkor a legerősebb meccsre készülsz. Ennek ellenére az esélyeink jók, mert mindenki tiszta lapokkal kezd.”

➡️ Előzetes kezdőcsapatok:

🔴 Bayern: Neuer (c) – Kimmich, Süle, Pavard, Alaba – Goretzka, Thiago, Tolisso – Gnabry, Lewandowski, Coman

🆚 Hertha: Jarstein – Klünter, Stark, Rekik, Mittelstädt – Grujic, Duda, Darida – Lukebakio, Ibisevic (c), Kalou

A mérkőzést 20:30-tól a Sport 1 közvetíti élőben!


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top