Egyéb

Robben izgalmas bajnokságot szeretne – az új idényben edzősködni fog



Arjen Robben ott volt hétfő este Hamburgban, a SPORT BILD idei gálaestjén. A visszavonulását nemrégiben bejelentő hollandot különdíjban is részesítették, s több témában természetesen a véleményét is kikérték. Például megkérdezték a 10-es mezszámot öröklő Coutinhoról is.

„Ő egy szuper játékos. Nagyszerű kvalitásai vannak, remélhetőleg ezt megtudja mutatni az idei szezonban és továbbsegíti a Bayernt. Lehet, hogy egy kis időre van szüksége, de azokkal a képességekkel, amivel ő rendelkezik, biztosan be fog válni.”

Mint kiderült, Salihamidzic engedélyt kért Robbentől a korábbi mezszámának kiadására, majd mutatóban egy 10-es Coutinho mezzel győzte meg a Bayern új igazolását.

„Semmi problémám ezzel. A válaszom egyszerű volt: Csak a legjobbat akarom a klubnak. Ha megkapja a 10-est, minden rendben.”

A tavalyi, rendkívül kiélezett szezon után egy újabb izgalmas szezont szeretne a holland:

„Érdekes párharcot várok, a Dortmund is nagyon, nagyon jól vásárolt be. Izgalmat szeretnék a végéig, csakúgy mint az előző szezonban. Ebben reménykedik minden Bundesliga rajongó.”

Robbennek számos topedzővel volt karrierje során dolga. A műsorvezetők kérdésére ezúttal is elmondta, ki volt számára a legjobb.

„Természetesen nehéz választani, sok edzővel éltem át szép dolgokat, nagyon eredményesek voltunk. De ha engem kérdeznek ki volt a legjobb, akkor Pep Guardiolát mondom. Vele volt a legnagyobb élvezet együttdolgozni. Szakmai szempontból egyszerűen zseniális. Amikor ő jött, 30 éves voltam. Ebben a korban egyszerűen csak megpróbálsz konstans maradni és nem gyengébbé válni. De vele még jobb lettem. Különböző posztokon játszottam, soha nem gondoltam volna, hogy ezeken is játszhatok. Ez volg a legjobb benne.”

Arjen 19 év után hagyott fel a profi labdarúgással, átgondolt, végleges döntést hozott. Szeretne a családjával több időt tölteni.

„Nagyon nehéz döntés volt. A játék szeretete és az a meggyőződés, hogy az ember még mindenre képes találkozott azzal a realitással, hogy nem minden úgy megy, ahogy az ember akarja és már nem ugyanaz a 16 éves srác, akinek fogalma sincs mit jelent egy sérülés.”

A gálaesten elmondta, hogy a közeljövőben visszatér a foci világába.

„A következő szezonban a legkisebb fiam csapatát fogom edzeni. Természetesen már tudhatják az edzéstervet: jobbról befelé húzni és ballal lőni.”

Robben izgalmas bajnokságot szeretne – az új idényben edzősködni fog
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top