Interjúk és nyilatkozatok

Lewa: BVB? Nem a mennyiség, hanem a minőség számít



Robert Lewandowski a Sport Bildnek adott interjújában az új igazolásokról, a közelgő szerződéshosszabbításáról, a távoli céljairól is nyilatkozott.



A lengyel válogatott játékos az elmúlt években és hetekben is erősítést követelt a Bayern vezetőségétől. Jelenleg nagyon elégedett a kerettel, a szintén egész jól erősítő dortmundi állománnyal is összehasonlította a játékosokat:

„Jó megbeszélésem volt Salihamidziccsel és Rummeniggével, választ kaptam a kérdésemre. Miután megtudtam mi fog történni, és a klub minőséget hoz a csapatba, az megnyugtatott engem, fontos volt számomra. (…) A Borussia Dortmundnak kétségtelenül nagy kerete van. De végsősorban nem a mennyiség, hanem a minőség számít. Számomra pedig világos, hogy a magasabb kvalitású játékosaink nekünk vannak.”

Lewy főleg Coutinho megszerzése után nyilatkozik elégedetten, szerinte a brazil középpályás meghatározó lesz idén és jó hatással lesz a konkurenciaharcra is.

„Azt hiszem Coutinho elsődlegesen a gólpasszokra és kevésbé a saját góljaira fókuszál. Egyedüli csatárként ez nekem természetesen nem rossz. Az utolsó passzai őrületesek. A fontos meccseken, főleg a Bajnokok Ligájában, ez lehet a kulcs. Tud a 10-esen, a balszélen, szükség szerint a jobbszárnyon is játszani. Képesek vagyunk egy vagy két hatossal, tizessel vagy két nyolcassal is szerepelni. Általa kiszámíthatatlanabbak leszünk és ez veszélyesebbé is tesz minket. Hogy Müllernek nehezebb dolga lesz-e? A versenyhelyzet nagyobb lesz, kétségtelen. De ez is serkentő hatással lesz a játékosokra.”




Szerinte nem lesz különösebb probléma a brazil beilleszkedésével.

„Azoknak a játékosoknak, akiknek problémájuk van a kommunikációval, gyakran nehezebb a kezdet. Coutinho a liverpooli időszakából jól beszél angolul, ez nagy előnyt jelent számára. Beszél spanyolul és természetesen portugálul. Ez sokat segít az integrációjában.”

Korábbi dortmundos csapattársáról, Ivan Perisicről elégedetten nyilatkozott.

„Ivan igen nagy meglepetést okozhat nálunk, ebben biztos vagyok. Mindkét lába jó, jól fejel, robosztus, jól tud cselezni. Azonnal a segítségünkre válhat, vagy nyomás alá helyezhet más játékosokat a keretben.”

A 20 éves francia U-válogatott Cuisance-ról is csak jót tudott mondani:

„Egyszer a Telekom kupán figyeltem őt a pálya széléről. Ő egy fiatal, nagy potenciállal rendekező játékos. Még nem igazán ismerem őt, de azt tudom: Nagy jövő áll a srác előtt.”




Mint hónapok óta ismert, Lewandowski közel áll szerződése meghosszabbításához. Úgy tűnik a Bayern is belemegy abba, hogy nem csak 2022-ig, hanem a játékos kérése szerint 2023-ig kötelezze el magát. A cél egyértelmű, de tudja, nem lesz könnyű dolguk.

„Sokminden szól a hosszabbítás mellett, részemről már csak egy pár részletet kell letisztázni. A klubnak ugyanaz a célja, mint nekem: Címeket szerezni, a Bajnokok Ligáját is begyűjteni, de ehhez mindennek passzolnia kell. A legjobb játékosoknak a megfelelő pillanatban fittnek és topformában kell lenniük.”

Az elmúlt évek meghatározó, tapasztalt játékosai nélkül most egy új csapat formálódik Münchenben. Ennek egyik hangadó vezére Robert Lewandowski, ezt ő maga is tudja:

„Új struktúra formálódik az öltözőben. A tapasztalatammal próbálok meg segíteni. Figyelni a dolgokat és a problémákat észrevenni, mielőtt kialakulnak. A cél, hogy segítsek a csapatnak. Realizáltam, hogy fontosabb dolgozni, mint magamat csillogtatni. Előzőleg 13 gólpasszig jutottam, ez korábban még soha nem sikerült.”

Robert az első két bajnokin máris öt gólnál jár, összességében pedig már 207 Bundesliga találata van – amellyel természetesen korántsem elégszik meg.

„Talán eltudom érni a 300 gólos határt. Szívesen játszanék még 5-6 évet is a legmagasabb szinten.”




Lewa: BVB? Nem a mennyiség, hanem a minőség számít
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top