Bajnokok Ligája

Ennyi pénzt gyűjthet a Bayern a Bajnokok Ligája idei kiírásában



A végső győztes Liverpool elleni nyolcaddöntős kiesés után végre ismét nekifuthat a Bajnokok Ligájának a Bayern, amely jó szereplés esetén természetesen fontos eurómilliókat hozhat a klub konyhájára.

▪ A főtáblán szereplő 32 csapat mindegyike fix, 15,25 millió eurós indulási díjban részesül – ez a csoportkörben aratott győzelmek esetén meccsenként 2,7 millió euróval, döntetlen során 900 ezer euróval párosulna. A hibátlanul végző csapatok szűk 32 millió eurót kereshetnének a legjobb 32 között.

▪ A kieséses szakasztól újabb prémiumok lépnek hatályba: A nyolcaddöntőben való szereplésért 9,5, a negyeddöntőért 10,5, az elődöntőért 12, a döntőért újabb 15 millió eurót zsebelhetnek be a menetelő klubok. Az isztambuli finálé végső győztese további 4 milliót, azaz összesen 82,45 millió eurót rakhat zsebre.




▪ Ezen prémiumokon felül további, fix összegeket kapnak a klubok az UEFA-együttható állása alapján – a 32 résztvevő között összesen 585 millió euró kerül kiosztásra. A lista harmadikjaként a Bayern 33,24, a tizenegyedik Dortmund 24,38, a huszadik Leverkusen 14,4, míg a huszonkilencedik Lipcse 4,43 millió euróban részesül.

▪ Negyedik prémiumként az úgynevezett Marketpoolból származó bevételekkel, azaz a tévés közvetítésekből, jegyeladásokból és egyéb kiegészítő szolgáltatásokból gazdagodnak a klubok. Ennek a hozományát csak a BL-szezon végén tudják kimutatni. A Bajnokok Ligája idei összdíjazása, mindennel együtt 1,95 milliárd euró lesz.

Ennyi pénzt gyűjthet a Bayern a Bajnokok Ligája idei kiírásában
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top