Bundesliga

„Elégedetten megyünk a válogatott szünetre” – Reakciók: Bayern 6-1 Mainz



A Mainz elleni kiütést követő reakciók, ezúttal rövidení 

🔴 Niko Kovac: Az első ivószünetig túl kedvtelenek voltunk. Nem viszonoztuk a mainziak agresszivitását és azt hittük, hogy könnyen fog menni. Ezután gyorsabban járattuk a labdát, kicsalogattuk az ellenfelet és jó lehetőségeket kreáltunk a szélekről. Fontos volt a vezetés megszerzése David Alaba szünet előtti szabadrúgásából. Amikor a negyedik gól megszületett, minden eldőlt. Elégedetten megyünk a kéthetes válogatott szünetre.

🔴 David Alaba: Úgy mentünk a meccsbe, hogy azonnal gázt adunk. Ez ma nem annyira sikerült, ahogyan elképzeltük, az első 20 percben nem is igazán lendültünk játékba. A Mainz nagyon jól csinálta, de az első ivószünet után jobban játékba kerültünk.

▪ A csapatról: Büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak a része lehetek. Az ember egyszerűen már az edzéseken is észreveszi, hogy mindenki hajt, hogy mennyire szereti mindenki ezt a sportágat. Ha ebből a hétvégék során egy kicsit is fel tudunk vonultatni a pályára, az természetesen őrületes.

▪ Az újakról: Az már biztos, hogy az új játékosok még inkább felélénkítik a konkurenciaharcot. Az edzéseken látni, hogy a szint másabb, hogy meccseken a padról egy újabb minőség érkezik. Ez olyasvalami, ami tényleg segít bennünket.

▪ A szabadrúgásról: Arról az oldalról nem volt annyira rossz szög nekem. Lewy és én gyakran maradunk kint az edzések után is. Mondtam neki, hogy nagyon érzem most ezt a szöget.



🆚 Sandro Schwarz, a Mainz edzője: Az első 30 perc eléggé a mi elképzelésünk szerint alakult, bátran és agresszíven védekeztünk, de jó focit is játszottunk. Mindazonáltal a Bayern egyéni kvalitásaival is találkozhattunk, főleg a közvetlen szabadrúgásnál. Az első félidő utáni első akcióból szerezték meg a 3-1-et, a 4-1 után pedig túl egyszerűn kaptuk be a gólokat. Ekkor már nem voltunk játékban és csak kísértük a meccset. A 6-1 nagyon boszantó, főleg az, ahogyan az utolsó 25 perc kinézett.

🆚 Szalai Ádám, a Mainz játékosa: Összességében hiányzott a bátorság és a felelőssésgvállalás. De ez jönni fog. Nagyon jók a kvalitásaink, ez egy fiatal csapat. Több bátorságra van szükségünk. Az utolsó gólok nagyon, nagyon egyszerűen estek. Többet kell kommunikálnunk egymással, ennek is köze van a felelősséghez.

„Elégedetten megyünk a válogatott szünetre” – Reakciók: Bayern 6-1 Mainz
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top