Bundesliga

Gólszerzők, szabadrúgásgólok, győzelmek – érdekességek a Mainz elleni meccs kapcsán

A Mainz elleni 6-1-es kivégzésnek hála ezen a héten is sok érdekes statisztika, rekordbeállítás látott napvilágot. Főszerepben: A csapat, Alaba, Lewa, Müller, Pavard, Perisic, Davies és Kimmich.

▪ A Bayernnek legutóbb 1998 szeptemberében sikerült egy meccsen hat gólszerzőt is felvonultatnia. Akkor a Rostock elleni győzelem során Effenberg, Helmer, Lizarazu, Zickler, Jancker és Elber voltak eredményesek. Hét különböző gólszerző még soha nem fordult elő a ligában.

▪ Az idei Bundesliga idényben eddig csak két közvetlen szabadrúgás született – mindkét a Bayernesek, az előző fordulóban Lewa, most Alaba részéről.

▪ David Alaba a hetedik közvetlen szabadrúgásgólját szerezte a Bundesligában. Egyik Bundesliga játékos sem szerzett többet nála és Marvin Plattenhardtnál, aki szintén hét szabigólnál tart.




▪ Lewandowski három játéknap után hat gólt szerzett – ez korábban csak Roy Makaaynak és Halil Altintopnak sikerült, egyaránt a 2005/2006-os szezonból.

▪ Alphonso Davies a második bajnoki gólját szerezte a Bayernben. Csakúgy mint most, tavaly is a Mainz elleni hazai meccsen talált be. Akkor is csereként beállva vált gólszerzővé.

▪ Thomas Müller a 321. Bundesliga meccsén a 232. győzelmét aratta – annyit, amennyit Gerd Müller 427 mérkőzés alatt ért el. Müllernél csak Sepp Maier és Oliver Kahn aratott több győzelmet (249 és 260) a klub történelmében.




▪ Benjamin Pavard a 66. bajnokiján először vette ki két gólból is a részét. Az 1-1-et ő lőtte, a 3-1-et pedig ő készítette elő, ez volt az első gólpassza a Bundesligában. A Bayern új játékosai közül ő talált be elsőként.

▪ Joshua Kimmich a tizedik gólpasszát adta szögletből a Bundesligában, ezúttal Comannak tálalta fel a lehetőséget. Csak az előző szezonban öt asszisztot jegyzett sarokrúgásokból.

▪ Ivan Perisic 2015 augusztus 16.-a után talált be ismét a Bundesligában, akkor a Wolfsburg színeiben volt eredményes a Frankfurt ellen. Az ezt megelőző gólpasszára pedig 1574 napja került sor, 2015 májusában a Paderborn ellen készített elő egy találatot.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top