Egyéb

Sztorik Basler önéletrajzi könyvéből: Nagyot csalódtam Elberben

Mario Basler, az 1999-es BL-döntőben is gólt szerző pontrúgás-specialista az önéletrajzi könyvében, a „Tulajdonképpen egy szuper típus vagyok”-ban számos történetről beszámol a karrierjéből. Lássunk egy pár nyilvánosan is megjelent sztorit a botrányhősről.



Nagyot csalódott Elberben

„Valójában csak egy pár exkollégán viselkedése miatt voltam csalódott azok közül, akik az elküldésem után nyilvánosan álltak belém. Mindenekelőtt Giovene Elberben csalódtam, aki tulajdonképpen a barátom volt és az alábbiakat idézték tőle: „Sokkal korábban kirúgtam volna a Mariot.” Az, hogy a cimborám így elárult, mindmáig is karrierem legnagyobb emberi csalódásának számít.”

Megbánta a pizzériában történteket

Mario Basler 1999-ben, egy Regensburg közeli pizzériában a csapat tartalékkapusával, Sven Scheuerrel ütötte el az időt, azonban az egyik vendég folyamatosan piszkálta a balhés Bayern-sztárt. Emiatt a vendéget elküldték, aki később visszatért a helyre és folytatatta a piszkálódást – Scheuer megunta és lekevert neki egyet, a rendőrségnek is ki kellett vonulnia. Basler saját elmondása szerint 17 ezer márkával akarta elhallgattatni az áldozatot, de az ügy mégis a nyilvánosság elé került és a Bayern, a kapussal együtt kirakta őt a keretből. Mario sajnálattal beszélt az esetről:

„Ma már bosszankodom emiatt. Én magam is lekeverhettem volna neki egyet Minden egyes fillért megért volna.”




Rehhagel a WC-n „próbálkozott be” nála

Super Mario egy korábbi sztorit, az 1993-es klubváltásának körülményeit is felidézte, akkor a Hertha BSC-től a Werder Bremenhez igazolt. A brémaiak akkori edzője, Otto Rehhagel egy teremtornán akarta meggyőzni az akkor másodosztályban szereplő játékost a váltásról.

„Az elődöntő után ott álltam a piszoárnál, amikor a Werder edzője, Otto Rehhagel éppen bejött. Megvárta, amíg kezet mosok és egy cetlit nyomott a kezembe, rajta egy telefonszámmal, majd odasúgta: „Hívj fel este”.”

Mario 1996-tól 1999-ig novemberéig volt a Bayern játékosa, ezt követően pedig a Kaiserslauternbe, majd az Al Rayyan csapatához igazolt. Müncheni időszakában 110 tétmérkőzésen 28 gólt és ugyanennyi gólpasszt adott. Legeredményesebb időszakát a Bayern utáni időszakában a Werderben töltötte, ahol 121 tétmeccsen 44 góllal és 39 gólpasszal járult hozzá a brémaiak teljesítményéhez. Visszavonulása óta folyamatosan TV-s szakértőként dolgozik.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top