Interjúk és nyilatkozatok

Lewandowski: A lányom ihlette a gólörömömetA Bayern hivatalos YouTube csatornája a világklasszis Robert Lewandowskival beszélgetett első németországi éveiről, gólöröméről és a közben tapasztalt felemelő érzésről.

Először arra kérték a lengyelt, mutassa be futballista múltját, amelynek eleget is tett és mesélt akadémista koráról is, valamint arról, hogy mennyire nehéz is volt az országváltás.

„A szülővárosom csapatában, a Varsovia Warschau együttesében kezdtem el a karrieremet, akkor nyolc éves voltam. Az egész fiatalkoromat ott töltöttem el, 16 esztendős koromig játszottam a színeikben. A Legia Varsó volt a következő állomás 17 évesen, majd a Znicz Pruszków és a Lech Poznan jött a karrieremben. Utóbbi az utolsó lengyel csapatom volt. Ezután jött Németország.”

Image result for lewandowski dortmund

„Az első hat hónap borzasztóan nehéz volt. Nem beszéltem a németet. Csak két szót tudtam: a ‘köszönömöt’ és a ‘szart’. Nem volt egyszerű megtanulni egy új kultúrát és egy új nyelvet.”

Szóba jött a lengyel gólöröme, melyet az utóbbi években sokszor láthattunk tőle. 31 éves korára Lewandowski közelít a kétszáz bajnoki gólhoz a Bayern színeiben, így pont aktuális volt őt kérdezni a védjegyzett mutatványáról.

„Ezt a mozdulatot a lányommal csináltuk sokszor. Nem akarok bele menni a részletekbe, ez afféle titok számomra. Ezzel is szeretném azt megmutatni, hogy mennyit számított a családom a pályafutásomban.”

Image result for lewandowski

„Az a pillanat, amikor 80 ezer ember előtt betalálsz és a nevedet skandálják, az egy különleges érzés. Libabőrös leszel és legszívesebben repülnél. De ilyenkor fontos, hogy pár másodperc után visszatérj a valóságba, nem engedheted, hogy ez az euforikus érzés elszabaduljon. Igazából nagyon nehéz ezt az érzést elmagyarázni. Bárcsak mindenki átélhetné!”

Mióta Németországba igazolt, Lewandowski csak egyszer nem érte el az egy szezonban szerzett 25 gólt: a bemutatkozó idényében. Röviden: elég sokszor tapasztalhatta meg ezt az érzést a több, mint tíz éve tartó Bundesliga-pályafutása alatt. Robert beszélt a pályán kívüli örömeiről is, megemlítette nagylelkű feleségét.

„Szerencsés vagyok, hogy ilyen feleségem van. Nagyon jól megértjük egymást, akármi is legyen a téma. Fociról is szoktunk beszélni, aztán néha a lelki részébe is bele megyünk. Látja, mikor kell segítenie és ez segít nekem döntéseket hozni helyzetekben és fejlődni is. Mellette a barátaimra is büszke vagyok, akik régóta járnak ki a meccseimre és plusz töltést adnak.”

Image result for lewandowski anna

„Ha például, úgy érzem, hogy valami édességet ennék, mindig vagy egy fél órával a főétel előtt, vagy két órával azután eszem. Nem szeretem összekeverni a kajákat, hogy végül egy nagy masszát alkosson bennem minden. Hét vagy nyolc éve étkezem így, a feleségem régebb óta. Ő találta ki ezt az egészet és egyszer azt mondta: ‘Lewy, próbáljuk ki ezt az étrendet, aztán ha nem változik semmi, abbahagyjuk.’ Kipróbáltuk és működött.”

Robert és felesége, Anna egy igazi fitness-álompár is lehetne. A fekete öves karatés Anna jelenleg tanácsadóként is dolgozik, érdemes követni Instagramját is, hiszen mindamellett, hogy hasznos tanácsokkal látja el a követőit, elég szemrevaló hölgy is.

Lewandowsni végül megnevezte három példaképét is, akikre fiatalkora során felnézett: Thierry Henry, Alessandro Del Piero és Roberto Baggio.

via Goal, YouTube

Lewandowski: A lányom ihlette a gólörömömet
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top