Interjúk és nyilatkozatok

Tolisso: Jobbak vagyunk a BVB-nél, ez teljesen egyértelmű

Coco Tolisso a Sky-nak adott interjújának második felében az átigazolásokról, Kovacról, a kommunikációról, a Dortmundról, a Lipcséről, a BL-esélyekről is nyilatkozott. Az interjú első felét itt érhetitek el.



A Bayernnek ezen a nyáron sok idejébe telt megerősítenie az offenzíváját. Végül Perisic és Coutinho érkezett. Hogyan értékeli az újoncokat?

Természetesen elégedett vagyok. Mielőtt megjöttek, nem feltetlenül volt olyan csapatunk, amely képes lett volna triplázni ebben az időszakban. De Ivan és Philippe nagyon jól jöttek. Mindketten kiváló nemzetközi hírnévvel rendelkeznek. Mindenki tudja, mi mindent nyújtottak eddig. Segíteni fognak nekünk abban, hogy idén is címeket szerezzünk.

Coutinho olyan játékos, aki a legmagasabb szintű meccsek döntő pillanataiban különbséget jelenthet?

Persze. Mindene megvan, amire egy világklasszis játékosnak szüksége van. Ő egy hihetetlen srác. A legjobb évei Liverpoolban voltak. Barcelonában is volt pár jó meccse, de ahogy értesültem, ott nehezebb volt neki. Egy kis edzéslemaradással jött Münchenbe, de azonnal láthattuk, hogy technikálisan egy lenyűgöző játékos. Nagyon jó a labdával és természetesen képes a döntő pillanatokban különbséget tenni. Gólveszélyes, nagyon jól lő és jó szeme van a passzokhoz. Nagyon fontos lesz ő nekünk.

Tavaly mindig felmerültek a Niko Kovaccsal kapcsolatos viták, hogy ő a megfelelő edző-e a csapat számára. Mi a véleménye?

Természetesen ő a megfelelő ember. Ez a csapat hallgat rá és ő is nagyon sokat foglalkozik velünk taktikailag. A videóelemzésben is top. Ő egy olyan edző, aki továbbfejleszt minket.

Tulajdonképpen hogyan kommunikál vele?

Azt mondanám, hogy az angol és a német keverékével. Elismerem, nem mindig értek mindent, de a legfontosabbakat igen. Legutóbb csak németül beszéltünk, szinte mindent megértettem. Azért folyamatosan beszélek angolul is, abban biztosabbnak érzem magam. Egy nyugodt pillanatban néha megpróbálom németül is, de az angolom jobb.



Összesen öt francia van a keretben. Lassan úgy érzi, mintha Franciaországban játszana nem?

Igen, ez igaz. Franck és Kingsley személyében már az első évemben is volt itt két francia, akik az első hónapokban nagyon sokat segítettek nekem. A többiekkel egyszerűen nem nagyon tudtam beszélni. Most van öt francia, lényegesen többet tudok kommunikálni. A német még egy kicsit nehezemre esik, de folyamatosan megpróbálok fejlődni benne.

Motiváció gyanánt, a következő interjú németül?

Egy interjú nehéz, de már beszélem a németet. Tavaly nagyon sokat fejlődtem. Habár nem gyakran voltam a csapat közelében, az oktatásra továbbra is jártam. Ma már sokkal biztosabbnak érzem magam.

A Bundesligában ismét Borussia Dortmundnak hívják a legnagyobb riválist. A német focinemzet arról vitázik, kinek van a jobb csapata. Lewandowski szerint a Bayernnek. Mit mond Ön?

Természetesen nekünk! Mi vagyunk a jobbak, nekünk van a jobb csapatunk – ez teljesen egyértelmű. Bár megvertek minket a Szuperkupában, most revansot akarunk venni. Lesz két bajnokink ellenük és mindent megteszünk, hogy kétszer is megverjük őket. Tényleg azt gondolom, hogy összességében mi vagyunk a jobbak, még ha a Dortmundnak is jó a csapata. Viszont összességében több kvalitás van a keretünkban és képesek vagyunk egy nagyon sikeres szezont játszani. Hazai pályán és idegenben is meg akarjuk verni a BVB-t.

A Lipcse is egy nagyon erős szezonrajtot vett, sokak számára egy komolyan vehető versenytárs. Jövő héten ellenük játszanak. Milyen erőnek tartja őket? Nekik is sok franciájuk van.

Nagyon sok franciájuk, így van. Erős csapatuk van. Lipcsében mindig nehezebb feladatunk volt, úgyhogy ez lesz a következő komoly feladatunk. Bajnokok akarunk lenni, ezért őket is meg kell vernünk. Számomra ők tényleges konkurensek a bajnokságban, az első három meccs mindegyikét megnyerték. Rajtunk múlik, hogy megmutassuk nekik azt, hogy milyen érzés kikapni.



A Bajnokok Ligájában a Tottenhammel, az Olympiakosszal és a Crvenával kerültek egy csoportba. Teljesíthető nem?

A Királykategória mindig nehéz, még ha elsőre nem is tűnik annak. De a céliunk teljesen világos, csoportelsőként akarunk továbbjutni. Nem lesz egyszerű a Tottenham ellen, nagyszerű csapatuk van és joggal kerültek be a tavalyi döntőbe. Az az érzésem, hogy folyamatosan fejlődnek. Nehéz lesz, de mi vagyunk az FC Bayern és ezért elsőként kell bejutnunk a nyolcaddöntőbe.

Megvan a lendület a csapatban a Bajnokok Ligája címhez?

Mindenképp, a cím lehetséges. Lenyűgöző keretünk van, széltében is. Csak kisebb sérülések férnek bele. De ha elkerüljük, mindhárom címbe beleszólhatunk. Nagyon sokáig juthatunk ezzel a csapattal a BL-ben és a végső győzelmet is megvalósíthatónak tartom. Minden játékos a serlegről álmodik. A Bayern 2013 óta nem győzött. Azt hiszem itt az ideje ismét megszerezni.




Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top