Bundesliga

Nagelsmann: Bayern szurkolóként nőttem fel – fájdalmat akarunk okozni nekik

A makulátlan RB Leipzig elleni idegenbeli rangadó örömére lehoztuk Nagelsmann sajtótájékoztatójának a meccsel kapcsolatos, fontosabb részleteit is.

A Bayernről: Személyes kapcsolatról nem beszélnék, ehhez túl távol vagyok a Bayern Münchentől. Gyermekként Bayern szurkoló voltam, ahogyan sokan mások is a régiómból ahol felnőttem. Csak pár merész szorított az 1860-nak. Ha nem leszek a Bayern edzője, is boldog leszek az életben.

A tervről: Mindig olyan tervet próbálok kieszelni, amely megengedi, hogy védekezőbben és támadóbban is játszhassunk. Hogy reagálni tudjunk az állásra és arra, amit a Bayern csinál. A Bayern szívesen birtokolja a labdát, így biztosan lesznek feladataink a védelemben. Viszont van elég játékosunk, akik fájdalmat okozhatnak az ellenfélnek.




A személyi helyzetről: Kamplnak kisebb problémái vannak, feltételezem, hogy nem fog játszani. Upamecano ismét edzett, 92-93 százalékon van, folyékonyan tud mozogni, teljesen friss és fitt benyomást kelt, alternatívát jelent számunkra. Schicknek vannak kisebb nehézségei, de alapesetben nem veszélyes szombatra nézve. Meglátjuk van-e értelme bevetni őt.

Felkészülés Müllerre vagy Coutinhora? Nem változtatja meg a Bayern teljes játékát, hogy Coutinho vagy Müller játszik-e. Nem megyünk bele ebbe a részletbe. Természetesen különböző játékosok, de vannak hasonlóságaik – mindkettejüket nehéz megragadni. Van egy játékosom, aki azt hiszem játszani fog. Felkészültem valamire.

Wernerről: Ő egy topjátékosunk, az ilyen meccseken mindig fontosak az egyéni kvalitások. A Bayernnek sok olyan játékosa van, aki képes lehet irányt adni egy mérkőzésnek. Reméljük Timo Werner remek állapotban lesz szombaton, tegnap nagyon felszabadult benyomást keltett. Fontos tényező lesz. A képességei és az elfutásai nagyon, nagyon fájdalmasak lehetnek a Bayern számára.

A hatékonyságról: Két-három helyzetnek elégnek kell lennie, hogy gólt szerezzünk. Szükség lesz erre a hatékonyságra, a Bayern keveset enged.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top