Interjúk és nyilatkozatok

Pavard: A Bayern jobb, mint a Dortmund, mia san mia!Benjamin Pavard a Skynak adott interjújának második részében többek között a posztjáról, Coutinhoról, Lewáról, a bajnoki versenytársakról, a keretről és a célokról is beszélt.


A Bundesligában azonnal kezdőként lépett pályára. Úgy érzi, hogy máris érvényesült?

Nem, egyáltalán nem. Ha rátekintek a padra, akkor csak topjátékost látok. Még semmiért sem dolgoztam meg. Minden nap bizonyítani akarok. De nagy bizalmat érzek az edző és a többi játékos részéről. Minden edzés utolsó másodpercéig 100 százalékot nyújtok, hogy a lehető leggyakrabban játszhassak.

Kovac inkább szélső vagy belsővédőként tekint Önre?

Mindig ott állok rendelkezésre, ahol az edzőnek szüksége van rám.

Hol játszik szívesebben?

Teljesen őszintén, mindkét poszt nagyon jól illik hozzám. Két meccset belsővédőként játszottam, hármat pedig a négyvédős rendszer jobboldalán. Mindkét pozícióban jól megy, illetve végsősorban mindkét pozícióra is lettem leigazolva.

Célja, hogy középtávon Lucasszal együtt alkossák a védelem tengelyét?

Igen, persze, miért is ne. Szép lenne, de az edzőnek kell döntenie. Meglátjuk. Talán az elkövetkezendő hetekben megkapjuk a lehetőséget együtt. Lucas jó barátom és jól összeillünk a védelemben. Talán még egy pár hónapig eltart, de ezt a kérdést az edzőnek kell feltennie.

A Bayern sokáig próbálta Leroy Sanét szerződés alá venni, végül sikertelenül – azonban Coutinhot leigazolták. Milyen jó ő valójában?

Ő egy kis varázsló. Nagyon diszkrét és szimpatikus. Elsősorban tehát egy nagyon fasza csávó. És természetesen egy nagyon jó focista is. Nehéz őt elválasztani a labdától. Még nem 100 százalékos, biztosan szüksége van még egy pár meccsre, ugyanis nagyon későn csatlakozott a csapathoz. Biztos vagyok benne, hogy pár héten belül látjuk a világklasszis Coutinhot.

A döntő meccseken különbséget fog jelenteni?

Természetesen igen. Ismerem őt egy pár edzésről és nincs efelől kétségem. Hihetetlen kvalitásokkal rendelkezik és mindent meg fog mutatni, amit tud.Robert Lewandowski 2023-ig hosszabbította meg a szerződését, őt is az elmúlt hetekben ismerte meg az edzéseken. Mit tud tanácsolni neki a belsővédő-Pavard?

Ő egy nagyon intelligens és egy hihetetlenül komplett csatár. Mindig megjátszható, jól védekezik, kétlábas, a csapata érdekében játszik, termeli a gólokat. Mit lehetne még elvárni tőle? Robert a világ egyik legjobbja a posztján. A professzionalitása is lenyűgöz, ráadásul ő egy nagyon jó ember. Nagy szerencsém, hogy minden nap vele játszhatok. Kétségtelenül undorító dolog védekezni ellene, de mindig tanulsz tőle valamit.

A Mainz ellen megszerezte az első Bayern-gólját. Milyen érzés volt?

Vegyes érzéseim voltak. Vétkes voltam a kapott gólban és egyszerűen csak jót akartam tenni. Tehát nem annyira örültem, inkább megkönnyebbültem. Ráadásul csak az 1-1-et jelentő gól volt, tehát nem volt különösebb ok ünnepelni sem.

Azt viszont megállapíthatjuk, hogy a jobblábas kapáslövések elég jól fekszenek Önnek nem?

Szeretem őket. Azt hiszem lesz még egy pár ilyen gólom, imádom a ficakot.

Minden focidrukker örül a Dortmunddal való párharcnak. Milyen veszélyes a BVB?

Okosan erősítettek és két nehéz meccsünk lesz ellenük. Most kikaptak az Union otthonában, erre valószínűleg kevesen számítottak. De a meccs előtt mondtam a haverjaimnak: Ez a stadion egy kelepce, egy kis stadion óriási hangulattal, veszélyes lesz számunkra. A szurkolók egy heves párharcnak örülhetnek – de nem szabad megfeledkeznünk a Lipcséről sem, nekik is topcsapatuk van. De mi vagyunk a Bayern, kötelező bajnoknak lennünk.Lewandowski azt mondta, hogy a Bayernnek jobb csapata van a BVB-nél. Ön hogyan látja ezt a kérdést?

A Bayern jobb, mint a Dortmund, mia san mia! Ebben a szezonban ezt mindenkinek be fogjuk bizonyítani.

Szóval terveznek a bajnoksággal. De mi lesz a Bajnokok Ligájával?

A legmagasabb európai szinten egy versenyképes, nagyon jól összeállított keretünk van. Nem látok gyengeséget. Nagyon sok a tapasztalt játékos, aki segíteni fog a fiataloknak. Pontosan ebből akarok én is profitálni. Sokan tudják itt, hogyan kell Bajnokok Ligáját nyerni. Ebből a tapasztalatból csak profitálhatok. A sorsolás után mindenki azt mondta, hogy átsétálunk a csoporton. De nehéz lesz. Függetlenül ettől, a lehető legtovább akarok eljutni a Királykategóriában.

Beszélt már a honfitásaival, Moussa Sissokkoval és Hugo Llorisszal a Tottenham elleni párharcról?

Persze. Nagyon vesélyesek, nagyon ápolt focit játszanak. Fizikálisan nagyon ott vannak. De megmondtam nekik: Mi vagyunk a Bayern, bárkit megtudunk verni.

Benjamin Pavard elégedett lenne a szezon végén, ha…

… ha mindhárom címet megszereznénk. Kezdve a Bundesligával, folytatva a kupával és természetesen a Bajnokok Ligájával is. A BL egy álom.

Ebben az évben tényleg sikerülhet?

Igen, teljesen őszintén mondom. Tudom milyen erősek vagyunk. Képesek vagyunk megnyerni.Pavard: A Bayern jobb, mint a Dortmund, mia san mia!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top