Bundesliga

Gulácsi állta útját a Bayernnek – küzdelmes meccsen ikszeltünk | Leipzig 1-1 Bayern

A Bayern nagyon magabiztosan kezdte a meccset, de mezőnyfölényét kihasználatlanul hagyva nem tudta bebiztosítani a vezetést és elhitetette a  hazaiakkal a pontszerzés reményét. A második félidőben óriási iramot diktáltak a csapatok, de további gól már nem született. Gulácsi rengeteg bravúrt mutatott, ő volt a meccs embere is.

🔴 Bayern: Neuer – Pavard, Süle, Hernández, Boateng – Kimmich, Thiago (Coutinho 88′)– Gnabry (Davies 62′) Müller (Tolisso 63′), Coman – Lewandowski

🔄 Padon végezték: Ulreich – Martínez, Cuisance, Perišić, Arp

🆚 Leipzig: Gulácsi – Mukiele, Konaté, Orban – Klostermann (Demme 46′), Forsberg (Nkunku 68′), Laimer, Halstenberg – Sabitzer, Poulsen (Cunha 41′), Werner

Gólok: Forsberg (45′ – büntető) ill. Lewandowski (3′)



Első játékrész

Hatalmas iramban, puhatolózás nélkül kezdtek be a csapatok, Robert Lewandowskinak három perc sem kellett a sorozatbeli negyedik meccsén szerzett, összességében pedig a hetedik bajnoki találatához. A lengyel gólcsászár Lucas kemény labdaszerzése és Müller indítása után lódult meg és használta ki hidegvérűen a ziccert – Gulácsinak esélye sem volt. 1-0!

0-1 Lewandowski

A gól után pár másodperccel megpróbált azonnal válaszolni a hazai csapat, de Klostermann tizenhatos sarkáról leadott lövése szerencsére elhagyta a rövid sarkot. A Bayern folytatta meggyőző fociját és a 11. percben újabb komoly helyzet elé nézett, Lewa közeli lövése azonban elakadt Gulácsiban – a magyar kapus pár perccel később Pavardhoz passzolta a labdát, szerencséjére a francia védő beadását Lewandowski a kapu fölé fejelte.

A lendületes kezdés után a Lipcse kissé visszább húzódott, a Bayern pedig kényelmesen, szépen játszva uralta a Red Bull Aréna játékterét, egy gyengécske Werner lövésen kívül nem is nagyon tudtak veszélyeztetni a listavezetők. A Rekordbajnok részéről fél óra után jöttek újabb helyzetek, Gnabry és Lewandowski lövései azonban nem okoztak gondott Péter számára.



A 35. minutumban megdermedt a vér a hazai drukkerekben: Stegemann először büntetőt ítélt a Bayernnek, de a felvételek megtekintése után felülbírálta a döntését – Lucas egy beadás/lövés után találkozott a lendületből érkező védővel és maradt a földön. Stegemann jogos ítéletet hozott. Az utolsó percben szintén jött a sípszó, ekkor Lucas Hernandez már a másik oldalon szabálytalankodott Poulsennel szemben. Forsberg büntetett, így a Lipcse szinte a semmiből egyenlítette ki az állást. 1-1. A Bayern az első félidőben 78 százalékban birtokolta a labdát és sokkal pontosabban passzolt ellenfelénél.

1-1 Forsberg

MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ

Ahogyan az várható volt, az egyenlítőgól után mentálisan előnyösebb helyzetbe kerülő hazaiak megnyomták a második félidőt, öt perc alatt több veszélyes lövésük is akadt – valamelyiket a Bayern védői blokkolták, Mukiele lövésénél vszont Neuernek kellett nagyon résen lennie. Pillanatokkal később eszméltek a vendégek, Kimmich szépen megjátszott labdájával Coman szerezhette volna meg ismét a vezetést, gyengén kivitelezett lövését azonban Konaté még tudta tisztázni a kapu torkából.

A csapatok óriási tempóban, viszonylag kevesebb helyzettel játszottak a mezőnyben, mindkét fél játékában benne volt a vezetés. Az 58. percben Sabitzer elfutása után tette be az egyre magabiztosabban játszó Wernernek a labdát, aki sarokkal próbált meg gólt szerezni, nem sokat tévedett. Egy perccel később maga Sabitzer eresztett meg távolról egy sistergős lövést, amit Neuernek kellett nagy reflexszel hárítania.




Kovac fellendítve a Bayern támadójátékát és stabilitást adva a középpályának, Gnabry és Müller helyett behozta Daviest és Tolissot, akik szinte majdnem azonnal össze is hozták a vezetőgólt – Coco lövését Gulácsinak kellett hatalmas reflexszel védenie! Próbálkozott Werner és beadások után a Bayern is, a következő komoly helyzet azonban Coman megpattanó lövése után adódott: A veszélyesen csapódó labdát Gulácsi, a meccs talán legjobbja, ezúttal is óriási bravúrral védte, tolta a kapufára. A meccs végén Werner került kisodródott szögből veszélyes helyzetbe, de lövése elakadt a Bayern portásában, az utolsó pillanatban pedig Süle fejesébe ért bele a magyar hálóőr, mentve ezzel az egy pontot csapatának.

Maradt az 1-1, a hazaiak megőrizték első helyüket a tabella élén.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top