Bundesliga

„Az első félidei volt az eddigi legjobb teljesítményünk, mióta itt vagyok” – Reakciók: RBL 1-1 FCB



A Lipcse otthonában lejátszott 1-1-es döntetlen nyilatkozatai.

🔴 Niko Kovac: Az első félidőben szenzációsan játszottunk, ez volt az eddigi legjobb teljesítményünk mióta a Bayern edzője vagyok. Nem emlékszem egy meccsre sem, ahol ennyire domináltunk volna mint ma az első félidőben. Nem hagytunk lehetőséget az ellenfélnek, de a jövőben többet kell kihoznunk az fölényünkből. Ezek után magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Nem szabad egy ilyen könnyelmű labdavesztésből tizenegyest kapnunk közvetlenül az első félidő lefújása előtt. A második félidőben változtatott a Lipcse, ekkor kompaktabbnak kellett volna lennünk középen. Innentől kezdve nyíltsisakos küzdelemmé vált a mérkőzés. Bosszantó ez az eredmény, több helyzetünk volt, jól játszottunk, mégis két ponttal kevesebbel utazunk haza mint ahogyan azt elterveztük. A legjobbat kell néznünk: egy igazán jó meccset játszottunk!

▪ Coutinho kései beállításáról: Két játékosunk besárgult, az embernek ilyenkor nem szabad túl korán cserélnie. Ha sérülés jön, problémába ütközhetsz. Coutinho 72 órát sem pihent. A következő meccsen biztosan ott lesz majd.

▪ Kimmich posztjáról: Josh mindenhol jól játszik. A srácnak olyan képességei vannak, ami nem sokaknak – nem csak a Bundesligában, hanem világszerte. Örülünk, hogy több pozícióban is be tudjuk őt vetni.




🔴 Manuel Neuer: Nagyobb előnyt kellett volna szereznünk az első félidőben, hogy eldöntsük a mérkőzést, vagy legalábbis a jó irányba tereljük. Az 1:1 eléggé visszavetett minket, mert előtte igazán jók voltunk. Nem jól jöttünk ki az öltözőből a szünet után, sajnos más arcunkat mutattuk, eltűnt a játékunkból a természetesség és sok labdát vesztettünk. Az ilyen könnyelműen eladott ladbák vereséghez is vezethettek volna. A jó dolgokra építkezhetünk, a rosszakat mindenképp ki kell elemeznünk.

▪ A parádéiról: Szuper formában vagyok. Megpróbálom mindig a legjobb teljesítményemet adva meccsben tartani a csapatomat.

▪ Ter Stegen nyilatkozatára melyben a válogatottbeli helyzetét kifogásolta: Természetesen hallottam mit mondott, mi egy csapat vagyunk és mindent meg kell tennünk azért, hogy jó csapatként működjünk. Nem vagyok benne biztos hogy az ehhez hasonló dolgok segítenek egy csapat működésében.

🆚 Julian Nagelsmann: Az első félidőben nem találtunk fogást a Bayernen, egyértelműen uralták a meccset. A második félidőre viszont feljavultunk, többet birtokoltuk a labdát, mint az első félidőben, és megvoltak a helyzeteink. A döntetlen lehet, hogy egy kicsit szerencsés, ám érdemtelennek ugyancsak nem nevezhető.

🆚 Emil Forsberg: 3 perc után hátrányba kerülni a Bayern ellen, nem a legegyszerűbb helyzet. Az első 45 perc nem volt jó részünkről, nem találtunk fogást, nem volt meg az erő, és rengeteget kellett futnunk. A második félidőben megjött a bátorságunk és nagyobb nyomást tudtunk gyakorolni. Ennek eredményeként a helyzeteink is megvoltak.



„Az első félidei volt az eddigi legjobb teljesítményünk, mióta itt vagyok” – Reakciók: RBL 1-1 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top