Interjúk és nyilatkozatok

Coutinho: Nem tartom magam világsztárnak | 2. rész



Coutinho a Skynak adott interjújának második részében a Bayernhez való átigazolásának döntő tényezőjéről, Kloppról, a saját szerepéről és a közeli céljairól is beszélt.

Önnek is hosszú volt ez az átigazolási ablak, a nevét folyamatosan egy lehetséges Neymar csereüzlettel hozták összeköttetésbe. Miképp élte meg ezeket a heteket?

Teljesen nyugodt voltam. Egyszerűen csak focizni akartam és erre koncentráltam. Amikor felmerült a lehetőség, hogy a Bayernbe igazolhatok, nem sokáig tanakodtam. Felvázolták a projektjüket és azonnal azt az érzést adták, hogy feltétlenül akarnak. Őszintén szólva nekem ez volt a legfontosabb. Nagyon boldog vagyok, hogy megszületett ez a döntés.

A klubnál ki adta meg Önnek ezt az érzést? A sportigazgató?

Igen, Hasan volt ott együtt Rummeniggével Barcelonában. Sokáig beszéltünk egymással. Nagyszerűnek tartom, hogy mindketten személyesen akartak látni, hogy meggyőzzenek. Már ez mutatja, milyen fontos vagyok számukra. Ez volt a döntő tényező.

Korábban elmondta, hogy az átigazolása után Jürgen Klopp üzenetet küldött Önnek. Mit írt pontosan?

Előszöris gratulált a döntésemhez. Azt mondta, hogy a Bayern egy topcsapat egy topligában. Nagyon örült nekem.




Neymarral is beszélt az átigazolásáról?

Nem, ebben az időszakban nem annyira tartottam vele a kapcsolatot. Mindannyiunk számára eseménydús volt ez az időszak, természetesen legfőképp neki. Viszont Klopp üzenetének nagyon örültem. Megtiszteltetés volt vele dolgozni, az ő irányítása alatt egyszerűen boldog voltam.

Az ön személyében egy világklasszis igazolt a Bayernhez és a Bundesligába, egyfajta jelkép is lett itt. Hogyan kezeli ezt?

Nem érzem magam sztárként. Olyan játékos vagyok, mint bárki más. De világos, az emberek hihetetlenül sokat várnak tőlem és teszem ezt természetesen saját magamtól is. Minden nap azon dolgozom, hogy végül pontosan úgy végződjön, ahogyan azt mindenki, a szurkolók, a vezetők és én is kívánom. De ismételtem: Nem tartom magam világsztárnak.

Jelenleg csak kölcsönben van itt jövő nyárig. Eltudja képzelni, hogy tovább maradjon a Bayernben?

Senki nem tudja előre mi lesz jövőre. Ez nagyon sok tényezőn múlik. Csak annyit mondhatok: Idén keményen fogok dolgozni azért, hogy mindannyian elérjük a céljainkat. Személy szerint erős szezont is szeretnék játszani. Ezután meglátjuk hová lyukadunk ki.

Cou a harmadik részben Niko Kovacról és a sportszakmai céljairól fog nyilatkozni.



Coutinho: Nem tartom magam világsztárnak | 2. rész
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top