Bajnokok Ligája

Kovac: Új évet írunk – új játék, új szerencse

Manuel Neuer mellett természetesen a vezetőedző Niko Kovac is válaszolt a sajtó kérdéseire az idei első BL-mérkőzéssel kapcsolatban.

Coutinhoról: Csapatként és klubként is nagyon jó hatással van ránk. Egy kis időre van szüksége, de különböző rendszerekben játszottunk. Duplahatossal, két nyolcassal vagy tizessel. Ő legszívesebben a tizesen szerepetl, ez a kedvenc pozíciója. Megpróbáljuk ebben a pozícióban szerepeltetni őt. Ha holnap pályára lép, mindent megfelelően és jól fog csinálni.

A Bajnokok Ligájáról: Tavaly pechünk volt, hogy a későbbi Bajnokok Ligája győztessel kerültünk össze. Új évet írunk. Új játék, új szerencse. Először túl akarjuk élni a csoportot. Biztos vagyok, hogy továbbjutunk, csakúgy mint tavaly.

A rotációról: Mindig tekintettel kell lenni arra, hogyan érzi magát egy játékos. Válogatott utazóink voltak, tulajdonképpen ez mindenkire érvényes. Páran a tengerentúlt is megjárták, ez elég sok energiát felemészt. Tekintettel kell lenni erre – ezért vannak a szakembereink, az orvosok, a terapeuták, az fitneszedzők. Fizikálisan és szellemileg is friss játékosokat akarunk. Tegnap szabadnapot kaptak a srácok, tehát feltételezem, hogy mindenki fitt és mindenki képes lenne kezdőként is játszani.

Neuer és Ter Stegen rivalizálásáról: Észrevettem. Mindketten remek kapusok. Marc világos nyilatkozatot tett, de Manu is. Mindig minden témát túlságosan felhevítenek, azt hiszem hagyni kellene őket dolgozni. Jó munkát végeznek. Manuel topformában van, Lipcsében és a válogatottban is jól védett. Marc dolga nehéz, de ő is egy világ-világ-világklasszis kapus. De sajnos csak egyikük kezdhet. Mezőnyjátékosból pedig tíz.




Alaba sérüléséről és pótlásáról: Két hétre dőlt ki, talán háromra. Ő egy nagyon fontos játékos, aki sajnos most hiányozni fog. Lucas világbajnok lett ezen a poszton. Más a stílusa, mint Davidnak, de ő is nagyon jó. Alphonso tud játszani ezen a poszton. Meglátjuk. Holnap BL-meccs. Azt hiszem túl korai lenne a számára.

Boatengről: Lipcsében remek munkát végzett. Része a csapatnak és ugyanolyan megbecsülésben részesül. Itt mindenkinek megvan a lehetősége a játékra. Azonnal előhívta a teljesítményét. Top volt, klasszis volt. De sok jó játékosunk van. Hosszú idő után volt ez az első teljes mérkőzése. Továbbra is megfogja kapni a lehetőségét.

Az ellenfélről: Tudjuk, hogy egy nagy tradíciójú klubról van szó. 1991-ben olyan nagyszerű csapatuk volt, amely elődöntőt játszott a Bayern ellen. Számos drukker fogja őket buzdítani. Várom a meccset, mindannyian örülünk a Bajnokok Ligájának. Sok meccsüket láttam, tudom, hogy remek labdarúgóik vannak. El kell vennünk tőlük a labdát, ez a feladatunk. Minden továbbit 23 óra után fogok kommentálni. Nagyon tapasztaltak, de mi is, megvan bennünk a minőség. De nem szabad alábecsülni a Red Start, akik tudnak focizni, ezt tavaly és idén is bizonyították.

Javi Martínezről: A mi időnkben azokról a játékosokról beszéltünk, akik játszottak és nem azokról, akik nem. Kérem értsék meg, hogy ebbe nem megyek bele. Minden egyes játékossal beszélek, ebben biztosak lehetnek.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top