Bundesliga

Sörmeccsel kezdtük az Oktoberfestet | Bayern 4-0 KölnA Bayern jó teljesítményt nyújtva, megérdemelten verte meg hazai pályán az emberhátrányba kerülő kölni csapatot az Oktoberfesti nyitónapján – az első félidőben minimális előnnyel vonult félidőre Kovac csapata, a másodikban azonban megrázta magát és emberelőnyben két gólt is lőve bebiztosította a három pontot.

🔴 Bayern: Neuer – Pavard, Süle, Boateng (Martínez 59′), Hernández – Kimmich (Cuisance 71′), Tolisso – Gnabry, Coutinho, Perišić – Lewandowski (Müller 71′)

🔄 Padon végezték: Ulreich, Thiago, Davies, Coman, Mai, Zirkzee

🆚 Köln: Horn – Ehizibue, Bornauw, Czichos, Hector – Kainz, Skhiri, Höger, Drexler – Schindler, Cordoba

🔻 Kiállítva: Ehizibue (61′)

Gólok: Lewandowski (3′, 48), Coutinho (62′), Perisic (73′)
Első félidő

⚽ GÓÓÓL, 1-0!!! Kimmich átadását Lewandowski értékesíti rögtön a meccs harmadik percében! Az első öt forduló mindegyikén betalált a lengyel, idén ez már a nyolcadik találata volt a bajnokságban. 

1-0 Lewandowski

▪ KAPUFA! Coutinho 16-os sarkáról megeresztett szabadrúgása vágódott le a kapufán a meccs  14. percében. Majdnem meglett a brazil első gólja, kár érte. Két perccel később a másik újoncunk, Perisic futott el a balszélen, lövésébe azonban belevetődött a kölni védő.

▪ 20 perc után még nem igazán volt említésre méltó pillanatuk a kölnieknek. A Bayern birtkolta a labdát és játszott veszélyesebben, több helyzetet is alakított ki.

▪ 34. perc, szép helyzet – Coutinho szólóját követően Perisichez került a labda, aki a rövidet megcélozva alig helyezett csak mellé.  Alig fél perccel később a horvát előkészítésben próbálkozott, Gnabry azonban nem sokkal, de lemaradt a beadásáról.

▪ Itt az első kölni helyzet a 37. percben! Cordoba messzi lövése épphogy elsuhant Neuer kapujának jobbfelső sarka mellett. Veszélyes volt!

▪ A félidő végére egyre bátrabbá váló vendégek beadás után, szabadrúgásból is veszélyhelyzetet alakítottak ki Neuer kapuja előtt. A 40. percben Kainz 25 méteres pontrúgását Neuer fogni sem tudta, a kipattanó sem volt veszélytelen.

▪ 43. perc, tüzijáték Horn kapuja előtt! Coutinho szép elmenetele és Gnabry beadása után Perisic előtt volt a legnagyobb esély megszerezni az újabb gólt.

▪ Pörögnek az események, a 44. percben Cordoba nyargalt a Bayern kapujáig és lőtte a hosszú mellé a labdát, az ellentámadásból pedig Perisic ugratta ki jól Gnabryt, aki a védők miatt nem tudta megkaparintani a labdát.

▪ Az utolsó pillanatokban Coutinho ismét megvillantotta klasszisát – csodás kiugratásával Lewa került helyzetbe, aki éles szögből próbálta meg átemelni Horn kapust – sikerült is, de sajnos a lécen is túlhaladt a próbálkozás. Szép volt, de eredménytelen. Félidőben 1-0-val vonulnak pihenőre a csapatok.

Második játékrész

▪ GÓL!!! Robert Lewandowski a második félidő harmadik percében is betalál, ezúttal is Kimmich passzát, szögletét bólintja be ezúttal. Ez Robert kilencedik gólja a Bundesligában! 2-0!

2-0 Lewandowski

▪ Az 58. percben Gnabry kapott egy hosszú, mértani indítást, labdaátvétel után azonban nem tudta eltalálni a kaput.

🔄 Csere! Az 59. percben Jerome Boatenget Javi Martínez váltotta a védelemben.

▪ COUTINHO GÓL és emberelőny!!! A csere után rögtön buktatták Coutinhot, majd a sértett oda is állt a büntetőponthoz és meg is szerezte első Bayernes gólját. 3-0 a 62. percben! A spori megismételtette a büntetőt, de Philippe egyszer sem hibázott. 

3-0 Coutinho

▪ Újabb kapufa! Két gólpassz után majdnem Kimmich is betalál – a német játékos 20-25 méterről eresztette meg a labdát és a hosszúra helyezett lövése csak épphogy nem a kapuban landolt.

▪ A 69. percben szépítési lehetőséget szalaszt el a Köln – Cordoba az ötös sarkáról, üresen tátongva törte el a labdát és lőtt csúnyán mellé.

🔄 Kettős csere a Bayernnél – a duplázó Lewa helyett Müller, Kimmich helyére pedig Cuisance érkezik!

▪ 4-0!!! Coutinho átadását Perisic lőtte be a hosszúba gondtalanul. 4-0, kiütés! 

4-0 Perisic

▪ A negyedik gól után Coutinho és Tolisso is próbálkoztak az újabb találat megszerzésével.

▪ A Bayern irányítja a meccset, de komoly helyzet kialakítására már nincs akkora szüksége, inkább csak a labdatartás folyik. A meccs eldőlt.

▪ Az utolsó percekben Müller fülelt le majdnem egy vendég szerencsétlenkedést a kapu előtt, Horn azonban fogta a labdát.

▪ A 91. percben jött egy kölni lehetőség, Neuer azonban óriásit védve tartotta nullán a kapuját. A Bayern megérdemelten, 4-0-ra győzött!

Statisztika

Összefoglaló

A Bayern a következő meccsét ismét szombat délután, Paderbornban fogja játszani. 

 

Sörmeccsel kezdtük az Oktoberfestet | Bayern 4-0 Köln
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top