Interjúk és nyilatkozatok

Coman: Nem azért játszom, hogy a csapat sztárja legyek – lehet rám számítaniKingsley Coman a L’Equipe-nek adott nyilatkozatában elmondta, szerinte az őt ért súlyosabb sérülések által erősebb, mint eddig valaha.

„Az élet tapasztalatai, a sérülések, az érettség erősebbé tettek engem. Az ember egyre érettebb lesz, másképp látja az életet. Mindazonáltal még mindig fiatal vagyok és sok energiám van. Imádom a futballt és továbbra is nagy sikervággyal rendelkezem.”

Fizikálisan már nem tudja azt a fejlődési szintet meglépni, mint amelyet 18-19 évesen lehet, más tekintetben azonban továbbra is fejlődőképes a 19-szeres francia válogatott szélső.

„Lassabbnak érzem magam, mint korábban. Ebben a tekintetben már nem tudok sokkal többet fejlődni, mint amikor 18-19 éves voltam. Technikai és taktikai részlegen viszont fejlődtem, ráadásul professzionálisabban dolgozom és fejben is előrébb tartok. Viszont továbbra is fiatal vagyok, vezet még út felfelé.”Coman az elmúlt években többször is komolyabb térd és bokasérüléssel bajlódott, hónapokat hagyott ki, rövid ideig a pályafutása vége is megfordult a fejében. A franciák 2018-as VB-győzelméről is le kellett maradnia.

„Ha a VB előtt nem sérültem volna meg, talán meghatározó szerepet játszottam volna. Talán jobb teljesítményt tudtam volna nyújtani, ha megkaptam volna a lehetőséget. De mindig jól tartottam magam és soha nem voltam irigy. Ha továbbra is így folytatom, az ki fog fizetődni számomra. Nem azért játszom, hogy a csapat sztárja legyek. Lehet rám számítani.”

Coman 2017 nyarán, egy év kölcsön után igazolt 21 millióért a Juventusból Münchenbe. Akkor, 19 évesen nem érezte tehernek ezt az összeget.

„Egyáltalán nem éreztem annak. Vannak például olyan tehetségek, akiknek nem jött össze az áttörés. Engem az elvárások és a bizalom motivált. Senkinek nem akartam csalódást okozni.”
Coman az idei szezonban eddig remek teljesítményt nyújt, az előző évekhez képest okosabban játszik, megfontoltabban teszi-veszi a labdát. Idei hat tétmeccsen 3 gól és 3 gólpassz, a legutóbbi két válogatott meccsén pedig három gól fűződik a nevéhez.

Bixente Lizarazu, a Bayern egykori klasszisa az Oktoberfesten a BILD-nek elmondta, Kingsley képes lehet arra, hogy Franck Ribéry-féle útat járjon be a münchenieknél.

„Miért ne sikerülhetne neki? Kingsley még elég fiatal, remek kvalitásai vannak – főleg a tempója és a cselei a kiemelkedőek. Remélem, hogy elkerülik a sérülések. A válogatottban legutóbb lenyűgöző volt, két meccsen három gólt szerzett. Remélem, hogy ő lesz az új Ribéry, a Bayernben és a francia válogatottban is. Egy olyan játékosra vártunk, mint amilyen ő, aki be tudja játszani a támadórészleg bal oldalát.”Coman: Nem azért játszom, hogy a csapat sztárja legyek – lehet rám számítani
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top