Vezetőség és stáb

Hoeness: Ezért gondoltam, hogy ez a megfelelő időpont búcsút venni



Uli Hoeness a „Sports Illustrated” „Planet Fútbol” nevezetű podcastjében a visszavonulásáról, a börtönből való visszatéréséről és Leroy Sanéról is beszélt.



A Bayern jelenlegi, november 15-ig állományban lévő elnöke megisméltelte, hogy a klub meg akarta szerezni Sanét a Citytől, a további tervekről azonban nem tudott érdemben nyilatkozni.

„Komolyan érdeklődtünk iránta, tárgyalásokat is vezettünk vele. De a súlyos sérülése után nem tudtuk folytatni. Most ki kell várnunk, hogyan alakul a gyógyulási folyamata. (…) Januárban vagy februárban a klub új emberei összeülnek és átgondolják a megszerzését.”

Mint ismert, Hoeness november 15-én nem indul az elnökválasztáson és minden bizonnyal Herbert Hainer veszi át a pozícióját. 2020. január elsejétől pedig Oliver Kahn is színrelép, ő Rummenigge utódjaként, még Kalle mentoráltsága alatt vállal szerepet a klub vezetőségében.

„A klub gazdaságilag egészséges, van egy fantasztikus stadionunk, ami a miénk és teljes mértékben ki van fizetve. A megfiatalított csapat is jó úton halad, ezért gondoltam azt, hogy ez a megfelelő időpont búcsút venni.”



Uli legalább 2023-ig tagja lesz a Bayern döntéshozó felügyelőbizottságának – az elnöki posztot itt is Herbert Hainer, az Adidas egykori vezérigazgatója veszi át.

„Ha valaki a tanácsomat kéri, segíteni fogok. De nem fogok az újaknál tolakodni. Ha nem lesz rám szükségük, a háttérben maradok.”

Uli Hoeness óriási útat járt be – 2016-ban, adócsalás miatti szabadulását követően ismét a Bayern elnökévé választották.

„Ez volt életem legnagyobb meglepetése. Soha nem gondoltam, hogy visszatérhetek, mégis tíz perces álló ovációt kaptam a közgyűlésen.”

A 40 éve Bayern-szolgálatban lévő legenda a visszavonulását követő időszakról az alábbit nyilatkozta:

„Amikor november 16-án reggelizni fogok a feleségemmel, először lesz rá példa, hogy terv nélküli leszek. Izgatott vagyok, hogyan fogom kezelni a helyzetet.”



Hoeness: Ezért gondoltam, hogy ez a megfelelő időpont búcsút venni
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top