Bundesliga

A sereghajtó otthonába utazunk | Előzetes: Paderborn-Bayern

A Bayern a kötelezőt készül behúzni a feljutó Paderborn ellen. A rekordbajnok a három pont biztos esélyeseként lép pályára a Benteler Arenában.



🆚 A csapatokról:

A 47 esztendős német edző, Steffen Baumgart gárdája, a Paderborn egyelőre négy vereséggel és egy döntetlennel a Bundesliga sereghajtója. Hozzátartozik ehhez persze az is, hogy az egyik idei újoncról van szó, illetve, hogy az első öt játéknapon három olyan ellenféllel is találkozott a nyugat-németországi csapat, melyek jól kapták el a rajtot (ugyan a Leverkusen csak nehezen gyűrte le őket, azonban a jelenlegi negyedik helyezett Freiburgtól 3-1-re kaptak ki hazai pályán, míg az ötödik Schalke 5-1-gyel gyalult át az együttesen). Így hat lőtt góllal és tizennégy kapottal tanyáznak a 18. helyen.

Legeredményesebb játékosuk Streli Mamba, a kongói származású 25 éves támadó, aki két gólt lőtt négy összecsapáson, emellett kiosztott egy gólpasszt is a kék-fehérek egyetlen pontszerzésének alkalmával. A harmadik fordulóban, a Wolfsburg ellen 1-1-et játszott a Paderborn. Mellette a 24 esztendős brazil Cauly Oliveirát érdemes kiemelni a keretből, aki eddig minden mérkőzésen pályára lépett és két góllal vette ki a részét a kemény munkából.

A Bayern München a kölni találkozón felavatta Philippe Coutinhót, aki nagyszerű játékával berobbant a kezdőbe. A 9 gólos Lewandowski folytatná jó statisztikáját és sorozatbeli nyolcadik klubcsapatnál lejátszott tétmeccsén találna hálóba. A lengyel melletti leggólérzékenyebb kerettag, Ivan Perisic pedig sajnos kihagyja a bajnokit, miután összeszedett egy betegséget.

Image result for bayern


ℹ️ Érdekességek és statisztikák:

A Bayern 16-szor talált be első öt Bundesliga-meccsén. Kovac így jobb mutatóval rendelkezik, amelyet Guardoila vagy Ancelotti el tudott érni itt töltött szezonjai alatt. Fura lehet, de idén német kerettag még nem talált be.

A címvédő rekordbajnok bajorok legutóbbi 21 mérkőzésükön nem kaptak ki az aktuális sereghajtó együttesek ellen (18 győzelem, 3 iksz).

A Paderborn trénerének, Steffen Baumgartnak eddig még nincs Bundesliga-győzelme, azonban játékoskarrierje során háromszor is a győztes csapatban szerepelt a Bayern ellen (mindháromszor a Hansa Rostockban).

Niko Kovač talked about the personnel situation ahead of the match away to SC Paderborn.

💬 Nyilatkozatok:

🆚 Steffen Baumgart: „A feljutás megadta nekünk a lehetőséget arra, hogy olyan csapatok ellen játszunk, akikhez fel kell zárkóznunk. Tavaly ezt még csak úgy tehettük volna meg, ha barátságos mérkőzéseket szerveztünk volna le az adott klubbal. És a legtöbbjük valószínűleg nemet mondott volna. Természetesen nehéz feladat előtt állunk, de mi is a három pontért hajtunk.”

🔴 Niko Kovac: „Tudjuk, hogy az nem jelent semmit, hogy az utolsóval mérkőzünk meg. Minden ellenfelet komolyan veszünk. Paderbornba alázattal utazunk el és meg akarjuk majd nyerni a mérkőzést. Kompaktnak kell lennünk akkor is, ha nem mi birtokoljuk a labdát. Mint a római légió, amikor harcba szállt. Felkészült csapatunk van. Úgy gondolom, hogy át tudunk ugrani ezen az akadályon is.” -(A sajtótájékoztató további részleteiről itt olvashattok)

⭕️ Hiányzók:

🆚 Paderborn:

🔴 Bayern: Arp (kézműtét), Goretzka (combsérülés), Perisic (betegség)



FC Bayern face SC Paderborn on Matchday 6 of the 2019/20 Bundesliga season as they begin another busy period.

➡️ Előzetes kezdőcsapatok:

🆚 Paderborn: Huth – Dräger, Strohdiek (c), Hünemeier, Collins – Cauly, Vasiliadis, Gjasula, Antwi-Adjei – Zolinski, Michel

🔴 Bayern: Neuer (c) – Pavard, Süle, Boateng, Hernandez – Kimmich, Thiago – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski

❓ Tippjeink:

Krisztián: Kovac csapata egyre összetartóbb, az önbizalom növelése érdekében ma sem állnak meg öt gólig. Paderborn 0-5 Bayern.

Balázs: 0-3. A Bayern simán nyer a Paderborn ellen, azonban nem szakad ki a gólzsák: a hazaiak tisztes helytállással hagyják el a gyepet.

A mérkőzést 15:30-tól a Sport 2 közvetíti élőben!



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top