Bajnokok Ligája

Leggyorsabb dupla, veretlenségi széria, gólok, negatív rekordok – a Spurs elleni vérengzés számokbanA Bayern keddi, Tottenham otthonában aratott 7-2-es mészárlása természetesen jópár adatot átírt a futball történelemkönyvében.


▪BL-klubrekordot állított be a Bayern, ugyanis a legutóbbi tíz idegenbeli meccsén veretlen maradt (7 győzelem, 3 döntetlen). Erre korábban 2012 októbere és 2014 áprilisa között volt képes a bajor csapat.

▪ Emellett a Bayern sorozatbeli 12 csoportmeccsén maradt veretlen (10 győzelem, 2 döntetlen). Legutóbb Carlo Ancelotti utolsó meccsén, Párizsban kaptak ki a müncheniek 3-0-ra.

▪ A Bayern ellen minden idők legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el egy angol klub az UEFA sorozatokban. Az idegenbeli  negatív „rekordot” szintén a Tottenham tartja, 24 évvel ezelőtt 8-0-ra kaptak ki Kölnben az Intertoto kupában.

▪ A Tottenham először kapott hét gólt hazai környezetben az említésre méltó sorozatokban.

▪ A Bayern másodszorra lőtt hét gólt idegenben a Bajnokok Ligájában – először 2014-ben az AS Roma esett a müncheniek áldozatául, a bajorok akkor 7-1-re győztek Olaszországban.

▪ Gnabry lett a második német játékos, aki négy gólt szerzett egyetlen BL-meccsen. Ez először Mario Gomeznek sikerült 2012-ben, amikor a Bayern 7-0-ra hupálta el hazai pályán a Baselt. Rajtuk kívül Van Basten, Inzaghi, Prso, Van Nistelrooy, Shevchenko, Gomis, Lewa, Ibra, Messi és Ronaldo volt még errre képes.

▪ Gnabry szerezte meg a Bayern Bajnokok Ligája történelmének leggyorsabb dupláját.

▪ Serge az ötödik játékos, aki egy Bajnokok Ligája meccsen mesternégyest tudott elérni, erre legutóbb Ronaldo volt képes 2015-ben, Malmöben. Angol csapat ellen pedig csak Messi mondhatja el magáról, ő négy góljával az Arsenal szurkolóit szomorította.

▪ Robert Lewandowski az idei 10 tétmeccse mindegyikén betalált, összesen 13-szor volt eredményes. Többször, mint bármely más játékos az európai topbajnokságokban.

▪ Robert Lewandowski lett a hatodik játékos, aki legalább 40 különböző Bajnokok Ligája meccsen betalált. Ronaldo (82), Messi (68), Raul (56), Benzema (45) és Van Nistelrooy (42) vannak előtte.Leggyorsabb dupla, veretlenségi széria, gólok, negatív rekordok – a Spurs elleni vérengzés számokban
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top