Bajnokok Ligája

Leggyorsabb dupla, veretlenségi széria, gólok, negatív rekordok – a Spurs elleni vérengzés számokban



A Bayern keddi, Tottenham otthonában aratott 7-2-es mészárlása természetesen jópár adatot átírt a futball történelemkönyvében.


▪BL-klubrekordot állított be a Bayern, ugyanis a legutóbbi tíz idegenbeli meccsén veretlen maradt (7 győzelem, 3 döntetlen). Erre korábban 2012 októbere és 2014 áprilisa között volt képes a bajor csapat.

▪ Emellett a Bayern sorozatbeli 12 csoportmeccsén maradt veretlen (10 győzelem, 2 döntetlen). Legutóbb Carlo Ancelotti utolsó meccsén, Párizsban kaptak ki a müncheniek 3-0-ra.

▪ A Bayern ellen minden idők legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el egy angol klub az UEFA sorozatokban. Az idegenbeli  negatív „rekordot” szintén a Tottenham tartja, 24 évvel ezelőtt 8-0-ra kaptak ki Kölnben az Intertoto kupában.

▪ A Tottenham először kapott hét gólt hazai környezetben az említésre méltó sorozatokban.

▪ A Bayern másodszorra lőtt hét gólt idegenben a Bajnokok Ligájában – először 2014-ben az AS Roma esett a müncheniek áldozatául, a bajorok akkor 7-1-re győztek Olaszországban.

▪ Gnabry lett a második német játékos, aki négy gólt szerzett egyetlen BL-meccsen. Ez először Mario Gomeznek sikerült 2012-ben, amikor a Bayern 7-0-ra hupálta el hazai pályán a Baselt. Rajtuk kívül Van Basten, Inzaghi, Prso, Van Nistelrooy, Shevchenko, Gomis, Lewa, Ibra, Messi és Ronaldo volt még errre képes.

▪ Gnabry szerezte meg a Bayern Bajnokok Ligája történelmének leggyorsabb dupláját.

▪ Serge az ötödik játékos, aki egy Bajnokok Ligája meccsen mesternégyest tudott elérni, erre legutóbb Ronaldo volt képes 2015-ben, Malmöben. Angol csapat ellen pedig csak Messi mondhatja el magáról, ő négy góljával az Arsenal szurkolóit szomorította.

▪ Robert Lewandowski az idei 10 tétmeccse mindegyikén betalált, összesen 13-szor volt eredményes. Többször, mint bármely más játékos az európai topbajnokságokban.

▪ Robert Lewandowski lett a hatodik játékos, aki legalább 40 különböző Bajnokok Ligája meccsen betalált. Ronaldo (82), Messi (68), Raul (56), Benzema (45) és Van Nistelrooy (42) vannak előtte.



Leggyorsabb dupla, veretlenségi széria, gólok, negatív rekordok – a Spurs elleni vérengzés számokban
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top