Bundesliga

Kovac: Egységes csapatunk van – jó döntés volt kihagyni Thiagot



A Bayern mestere a Hoffenheim elleni meccs előtt beszélt a sajtó előtt – elárulta, hogy tavaly, az idősebb játékosokkal nehezebb dolga volt – beszélt még a személyi helyzetről, Thiagoról, a motiváció fenntartásáról, illetve dicsérte Pavardot, Gnabryt is.


A személyi helyzetről: Lucas Hernandez esetében elégedettek vagyunk, de még nem annyira, hogy szombaton játszani tudjon. David Alaba kemény ütést kapott a bordájára – hála istennek semmi komolyabb nem történt, de a levegővételnél nehézségei vannak. Napról napra kell figyelnünk az állapotát, holnap meglátjuk mi lesz vele. Jerome edzett, ma lényegesen jobban van, mint a meccs utolsó öt-tíz percében. Akkor erős fájdalmai voltak, ezért cseréltük le.

A hangulatról: Azt hiszem, hogy egy jó, egységes csapatunk van. Nagyon jól nőnek össze és értik meg egymást a játékosok. A tavaly még itt lévő karakterek is jól voltak. De sokaknak voltak világos elvárásaik. Nem egyszerű ezeket az idősebb játékosokat menedzselni. Azáltal, hogy fiatalabb vér került a csapatba, egyszerűbb. Jelenleg minden jó, de még semmit nem értünk el. Hétvégén fontos meccs vár ránk.

Thiagoról: A teljesítményelv mentén kell dolgoznom. Tavaly minden meccsen szerepelt. Most úgy döntöttem, hogy padoztatom, mert a Paderborn ellen nem voltam elégedett a teljesítményével. Ha nem vagyok az, közölnöm kell vele. De a többiekkel is közölnöm kell, hogy ez a teljesítményről szól. Azt hiszem, hogy helyes volt ez az intézkedés, ugyanis olyan reakciót tanúsított, amelyben reménykedtem. Szenzációs meccset játszott. Ez az, amire szükségünk van.

Pavardról: Elégedettek vagyunk Benjaminnal, belső és szélsővédőként is. Mindenhol alternatívát jelent. Alphonso Paderbornban 45 percet játszott és még jobb teljesítményre képes. Meglátjuk, mit teszünk a Hoffenheim ellen.

A Tottenham elleni győzelemről: Az ember nem tud egy meccset 90 percen át dominálni. Tisztában kell lennünk azzal, hogy Londonban játszottunk. Az, hogy az ember Angliában néha nyomás alá kerül, az normális. Komoly problémáink voltak, de ezután tisztán irányítottunk. El kell felejtenünk, hogy egy meccset 90 percen át tud az ember dominálni. Elégedettek vagyunk és szerencsénk is volt. Ez egy számadás volt, de semmi több. Objektívnek, alázatosnak kell maradnunk és dolgoznunk kell tovább.

A Hoffenheimről: A csapat nem csak az edzőjét veszítette el, hanem négy húzóemberét is. Ezt fel kell dolgozniuk. Véleményem szerint a csapat jogtalanul van ennyire mélyen a tabellán. Gyakran csak egy kis szerencse hiányzott nekik. A bennük rejlő kvalitás nem tükröződik a helyezésükön. Koncentrálnunk kell.

A motivációról: Edzőként már nem játszhatsz, tehát a meccs előtt kell mindent megtenned azért, hogy a játékosok tudják mi vár rájuk. Ezen a szinten viszont a játékosoknak birtokolniuk kell azt a képességet, hogy saját magukat motiválják. Nem teheted meg háromnaponta, akkor túl unalmas leszel. Ez a világklasszisok kvalitása. Tudják, hogy háromnaponta teljesítenük kell.

Hol tart most a Bayern? Továbbra is olyan vagyok, mint amilyen vagyok. Magunkkal kell ragadnunk a fiatalokat. Amit csinálunk, az előrébbvisz minket. Variálhatóak és sokoldalúak vagyunk. Szerzünk gólokat rögzített helyzetből, játékszituációból és kontrából is. Sok kvalitással gazdagodtunk. Mindenki új dimenziót biztosít számunkra.

Gnabryról: Nagyon jól megy neki. Ma más programot végzett, mint a csapattársai. Az a nehéz ebben a foglalkozásban, hogy az embernek egy ilyen különleges este után, három nappal később is ugyanazt a teljesítményt kell előhívnia. Ez egy folyamat, az ember nem várhatja el tőle, hogy ismét négy gólt szerezzen. Remélem, hogy feldolgozta a történteket és nem száll a fejébe. De biztos vagyok benne, hogy fejben tiszta, jó hangulat van körülötte és hétvégén ismét ilyen sokat tehet értünk. Aminek örültem, az nem a négy gól volt, hanem az a stílus, ahogy a második félidőben játszott. Küzdött és szenvedélyes volt. Szükségünk van erre, ugyanis egy csatárnak a védekezésben is be kell segítenie.



Kovac: Egységes csapatunk van – jó döntés volt kihagyni Thiagot
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top