Interjúk és nyilatkozatok

Ribery: Firenzében még nagyobb a felelősségemA Bayern egykori, a Fiorentina jelenlegi játékosa az fcbayern.de-nem adott interjút jelenlegi időszakáról.Franck, hogy tetszik a város?

Firenze sokkal kisebb Münchennél, teljesen más az emberek mentalitása. Ez a futball iránti szenvedély a dél-franciaországi, marseille-i időszakomra emlékeztet. Szeretem. Pár dolog viszont emlékeztet Münchenre is. A város atmoszférája, az emberek tisztelettudó viselkedése miatt itt is nagyon jól érzem magam.

Hiányzik valami Münchenből?

Firenze mindent megad, amire a családomnak és nekem szükségünk van – még ha nincs is Oktoberfest (nevet). Nem csak két-három évet töltöttem el Münchenben, hanem tizenkettőt! Nem lehet oly’ könnyedén mindent elfeledni. Münchenben nagyszerű sikereket ünnepeltem és sok barátot szereztem – ott voltam igazán otthon. Ezért fogok a karrierem végén is Münchenben élni, ez egyértelmű.

Önnel jön a családja is Firenzébe?

Igen, amint találok egy házat. Ez nem egyszerű, mert nagy családom van. Fontos számomra, hogy mindannyian együtt legyünk. Nem tudtam itt sem egyedül élni. Sokat diskuráltunk a családommal hova kellene igazolnom. Firenzét tekintve azonnal jó érzése támadt a feleségemnek. Már három héttel a döntésem előtt azt mondta: „Úgy gondolom Firenzébe fogunk menni.” És igaza volt. Most pedig mindannyian boldogok vagyunk.

A rajongók lelkesen reagáltak az érkezésedre. Most te vagy Firenze királya?

A fogadtatásom különleges volt, erre egyáltalán nem számítottam. Sőt, amikor a reptérről a klubhoz érkeztem, a szurkolók motorral követték az autómat. Azonnal éreztem: Az emberek szeretnek engem.

Sokat várnak tőled. Hogyan kezeled ezt a nyomást?

Természetesen nagyok az elvárások. A karrierem miatt, a Bayernnel aratott sikereim miatt, a nevem miatt. De szeretem ezt a fajta nyomást és szükségem is van rá. Én magam is sikereket akarok elérni itt, a klub és a szurkolók számára. A Bayernnél fontos voltam a csapatnak, de azt hiszem, hogy a Fiorentinánál még nagyobb a felelősségem, ugyanis egy nagyon fiatal csapatunk van. A tapasztalatommal tudok segíteni.Ribery: Firenzében még nagyobb a felelősségem
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top