Akadémia

FCB II: Dajaku vezérletével vertük a Braunschweiget – tovább folytatódik a sikerszéria



Leon Dajaku duplájával sorozatbeli harmadik győzelmét aratta Sebastian Hoeness együttese a harmadosztályban – a forduló előtt második Braunschweig ellen. A Kisbayern ezzel már 17 pontos és a tabella nyolcadik helyét foglalja el. A 18 éves német támadó a második gólját a saját térfeléről szerezte.



🔴 Bayern: Früchtl – Richards, Feldhahn, Mai, Köhn – Dajaku, Welzmüller, Singh, Davies (75. Batista-Meier) – Cuisance (78. Zylla), Wriedt (90. Kern)

🔄 Padon végezték: Hoffmann, Yilmaz, Will, Zirkzee

🆚 Braunschweig:  Fejzic – Becker, Kammerbauer (85. Putaro), Ziegele – Kessel, Wiebe, Bär, Kijewski – Kobylanski – Ademi (59. Proschwitz), Schwenk (70. Feigenspan)

Gólok: 1:0/2:0 Dajaku (15./90.)

Az előző, Münster elleni győzelemhez képest a proficsapat két játékosa, Michael Cuisance és Alphonso Davies is helyet kapott a kezdőben, ők Batista Meiert és Zyllát váltották. Az első félidőt a Bayern indította aktívabban, Cuisance szögletéből Feldhahn szerezhette volna meg a korai vezetést – erre két helyzettel a vendégek válaszoltak, a 15. percben viszont Wriedt beadásából Dajaku megszerezte az első találatát. Mezőnyben a Bayern volt jobb, de kevés kapu előtti szituáció alakult ki. A félidő előtt Kobylanski lövésénél Früchtlnek azért résen kellett lennie.



Fordulás után valamelyest aktívabban kezdett a pár éve még elsőosztályban szereplő Eintracht Braunschweig együttese, volt egy-két gyengébb próbálkozásuk. Később ismét a Bayern, később újfent a vendégek voltak a kezdeményezőbbek, először a balbekk Derrick Köhn lövését kellett hárítania Fejzic kapusnak, később Früchtl volt ismét észnél, de egyszer a kapufát is eltalálták a vendégek. Az utolsó öt percben Wriedt szalasztotta el a győzelem bebiztosítását, erről a 94. minutumban a szezon előtt érkezett Dajaku gondoskodott – az ellenfél kapusa az egyenlítés reményében előrejött, de az ifjú titán jól felismerve a helyzetet a saját térfeléről ívelt a Braunschweig kapujába.

Dajaku álomgólja

A mérkőzés összefoglalóját megtekinthetitek ezen a linken.

A válogatott szünet miatt a Bayern fiókcsapata legközelebb csak október 20-án, vasárnap lép pályára az FSV Zwickau otthonában.

 

FCB II: Dajaku vezérletével vertük a Braunschweiget – tovább folytatódik a sikerszéria
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top