Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: Thomas nélkül nehezen elképzelhető a Bayern – Gnabry világklasszis



Joshua Kimmichet komoly megtiszteltetés érte a válogatottban, ugyanis kezdőjátékosként, Neuer és Kroos távollétében először viselhette a kapitányi karszalagot. Az argentinok elleni meccset követő nyilatkozatában erre, Müller elégedetlenségére, Gnabryra is kitért.



Müller távozási gondolatairól: Világos, hogy Thomas elégedetlen a helyzetével, hiszen igényli a játékot. Amikor bejön, mindig nagyon jól végzi a dolgát – az ellenfeleknek nehéz a szabad szellemű játékát kontrollálni, ugyanis soha nem tudják mit fog csinálni. Megértem, hogy öt egymást követő, padon töltött mérkőzés után elégedetlen. Biztos nem így képzelte el. Viszont Thomas nélkül a Bayern nehezen elképzelhető. Olyan nagy identifikációs figura, mint amilyen Schweini vagy Philipp Lahm volt, amilyen most David Alaba. Szinte senkinek nem sikerült a saját akadémiáról elérnie azt, hogy állandó játékos legyen.

A kapitányi szalagról: A szalag egy kicsit nagy volt, az első félidőben mindig lecsúszott. Talán a bal felkaromat egy kicsit ki kellene pattintanom. Nagyon különleges pillanata a karrieremnek, hogy a német nemzeti válogatott szalagját viselhetem. Nagyon különleges volt. Tökéletes akkor lett volna, ha megnyerjük a meccset. Azt hiszem minden játékos szívesen viselné a karszalagot, de vasárnap ismét Manuel Neueré lesz – neki nem fog lecsúszni a kezéről.



Gnabryról: Személy szerint Serge nagyon tetszik középen, ott még többet tud megmutatni a kvalitásaiból. Segíthet nekünk, ha visszalép a középpályára és játékba avatkozik, csakúgy mint ha mélységbe mozogna. Nagyon jók az ösztönei, erre van szükségünk, ráadásul nagyon jók a befejezései is. Nem sok olyan játékost láttam, mint aki olyan céltudatos, mint ő. Mindig a kaput keresi, de a csapattársakon is rajta tartja a szemét. Ha ilyen gyakran vonultatja fel a kvalitásait, a világ bármely csapatának segíthet. Mindenkinél régebb óta ismerem őt, számomra már a kezdeteknél is ő volt a legjobb játékos. Abszolút világklasszis. Az embernek sokat kell tennie, hogy megtalálja ezeket a tulajdonságait.

Havertzről: A jó játékosok mindig jól passzolnak Münchenbe. Kai egy szuper focista, mindig örömet okoz vele együtt játszani. Egyszerűen egy tudatos játékötletet, játékörömöt vonultat fel a pályán.



Kimmich: Thomas nélkül nehezen elképzelhető a Bayern – Gnabry világklasszis
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top