Bundesliga

„Nem hagyom vezetni magam, megvannak az ötleteim – Gnabrynál ez csak a kezdet”



Kovac a szombati, Augsburg otthonában lejátszandó bajnoki kapcsán tartott sajtótájékoztatót. Lucasról, Müllerről, Flickről, Gnabryról is beszélt.



Lucas Hernandez állapotáról: Az első meccsen nem lépett pályára, mert edzéslemaradásban volt. A második meccset probléma nélkül abszolválta. Fájdalommentesen tért vissza Münchenbe. Örülök neki, és annak is, hogy Didier Deschamps bevetette őt. 90 percet játszott, amely ránk is jelentőséggel bír. Újra bevethető és ki akarjuk ezt használni.

A személyi helyzetről: Nagyon örülök, hogy mindenki egészségesen tért vissza. A francia frakció egészséges, Ivan egészséges. Lewy három gólt lőtt és a németek is sikerrel tértek vissza. Egyáltalán nem lehetnénk jobban felállítva. Bár Cuisance combproblémák miatt félbehagyta a mai edzést.

Arról, hogy Müllert szükségmegoldásnak nevezte: Természetesen nem fogom elmondani a játékosoknak ki fog játszani, van még két nap gondolkodási időm. Ami ezt a kijelentést illeti: Hibáztam, rosszul fejeztem ki magam. De ezen kijelentésemet mindig megcáfoltam azzal, hogy Thomas az elmúlt időszakban mindig beállt. Nem úgy értettem, ahogy mondtam, de világos, hogy így értelmezték. Beszéltem vele a napokban, mindent tisztáztunk. Megértette azt, ahogy értettem ezt a kijelentést. Hibáztam, ez is előfordul. Emberi dolog.

Alabáról és Goretzkáról: David jó úton halad a gyógyulás felé. Természetesen még mindig érzi a hajszálrepedést. Nem akarjuk elhamarkodni, meglátjuk, hogy szombaton zöld utat kap és pályára léphet-e. Leon hosszú idő után ismét velünk van. Optimálisan használta fel ezt az időszakot arra, hogy fizikálisan jobb állapotba kerüljön. Megpróbáljuk őt beépíteni.

A Bundesligában való konkurenciáról: Feltűnően két részre szakadt a liga. A felsőházban lévő csapatok megnyerik a gyengébb csapatok elleni mérkőzéseket. Sok csapat játszik európai szinten. De azt hiszem, hogy a Leipzig, a Dortmund és a Leverkusen sokáig ott lesznek az élbolyban.



Az Augsburg elleni meccsről: A Hoffenheim egy olyan csapat volt, amely jobb volt a tabellán elfoglalt helyezésénél. Igaz ez az Augsburgra is. Ez egy olyan csapat, amelyet nagyon nehéz átjátszani. Természetesen tudjuk, hogy az utolsó meccsüket csúnyán elveszítették. De ez egy kisebb derbi közöttünk és az elmúlt években is nehéz dolgunk volt. Olyan meccset várok, amelyben ellen kell állnunk nekik, az adódó lehetőségeket pedig ki kell használnunk. Ha megnyerjük ezt a meccset, átvehetjük az első helyet a tabellán. Ez a célunk. Figyelemreméltó, mennyi idegenbeli győzelem van a ligában, mi is ezt akarjuk most érvényesíteni.

A tartalékok helyzetéről: Nem csak egy játékosról van szó, hanem mindenkiről. Mindenki, aki nem játszik nálunk az boldogtalan. Mindazonáltal mindig meg kell hoznom ugyanazt a döntést és csak 11 játékost állíthatok ki a pályára. Megpróbálom az edzői stábommal a lehető legjobb felállást kiválasztani. Egy edzőnek ez a sorsa. Párszor már elmondtam: Egy edző tulajdonképpen soha nem cselekszik helyesen. De nem hagyom vezetni magam, megvannak a saját ötleteim.

Hansi Flickről: Ismer pár játékost a válogatottból és tudja hogyan működnek a dolgok. Ez fontos, mert manapság ez a munka eléggé megterhelő. Néha az az érzésem, hogy az ember kevesebbet beszél a taktikáról, mint bármi másról. Ezért fontos, hogy jó asszisztense legyen az embernek és ide tartozik Hansi is.

Gnabryról: Serge nagyszerű fejlődésen ment keresztül. Ettől függetlenül állítom, hogy még jobb lehet. Ez csak a kezdet. Az elkövetkezendő években a fejlődése még nagyobb méreteket fog ölteni, ha fejben tiszta marad. Emberileg top. Így képzelek el valakit, aki a földön maradt.

Daviesről: Nagyszerű képességei vannak. Főleg a gyorsasága jelent nagy pluszt. Fel akarjuk fejleszteni őt, de ez nem megy azonnal. Annyi sok jó játékosunk van. Remélem, hogy hamarosan mindenkinek perceket adhatunk.

Végszó: Mindenhol érvényes, hogy Bajnokok Ligája mérkőzés után a csapatoknak problémái adódnak a ligában. Ez az érdekes a labdarúgásban. Nem ülnénk itt, ha egyértelmű lenne a győzelmünk. Ez az érdekes a sportban és az életben: Soha nem tudni mi fog történni.


„Nem hagyom vezetni magam, megvannak az ötleteim – Gnabrynál ez csak a kezdet”
1 hozzászólás

1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top