Bundesliga

Lewa nevéhez újabb rekordok fűződnek, Gnabry idegenben fickándozik – rekordok, számok



Hasonló érzésünk lehet, mint a Hoffenheim elleni mérkőzés után: A csapat bosszantó mérkőzésen elszalasztotta a győzelmet, de legalább Robert Lewandowski rekordszériája töretlen maradt. Lássuk az Augsburg elleni góljával milyen rekordokat állított meg, döntött meg a lengyel támadó.



Lewandowski csúcsértékei:

▪ Robert Lewandowski az első nyolc forduló mindegyikén betalált, ezzel beállította Pierre-Emerick Aubameyang rekordját a 2015/16-os szezonból. A lengyel támadó a következő fordulóban, az Union Berlin ellen adhatja át ezt a múltnak és dönthet örökös Bundeséiga-rekordot.

▪ Lewa az Augsburg ellen szerezte a 214. gólját, amellyel megelőzte az előző fordulóban beért Manfred Burgsmüllert a Bundesliga örökös góllövőlistáján. Lewandowski ezzel a negyedik.

▪ Robert Lewy a 298. Bundesliga meccsét játszotta, amellyel ha pár óráig is, de a legtöbb meccsen pályára lépő lengyelnek mondhatta magát a Bundesligában. Kicsit később, a Dortmund meccsén becserélték Lukasz Piszczeket, aki egalizálta ezt a rekordot.

Nyolc játéknap után 12 gólos Lewandowski – ezt korábban csak Christian Müllernek (64/65), Gerd Müllernek (68/69) és magának Robert Lewandowskinak sikerült elérnie a 2015/16-os szezonban.

További érdekességek az Augsburg elleni meccs kapcsán:

▪ Serge Gnabry a legutóbbi négy tétmeccsén kilenc gólhoz járult hozzá közvetlenül (6 gól, 3 gólpassz).

▪ Gnabry a legutóbbi nyolc gólját idegenben szerezte a Bayern játékosaként.

▪  A Bayern nyolc játéknap után már tíz kapott gólnál jár. Ez a 2008/2009-es szezonkezdetkor fordult elő utoljára.

▪ A Bayern akadémiáján is megfordult augsburgi Marco Richter az idei szezon leggyorsabb gólját szerezte, 28 másodperc után sokkolta a Bayern szurkolókat.

▪ Az Augsburg az első csapat, amely Bundesliga mérkőzésen az első és az utolsó percben is betalált a Bayernnek.



Lewa nevéhez újabb rekordok fűződnek, Gnabry idegenben fickándozik – rekordok, számok
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top