Bundesliga

Újoncot leckéztethetünk meg az Allianzban | Előzetes: Bayern – Union

A Bayern München az újonc Union Berlint fogadja az Allianzban szombat délután. A kilencedik játéknapon megújult védőfelállással szállunk szembe a fővárosiakkal.




Elmúlt öt bajnokiján csak kétszer szerzett három pontot a Bayern München, amely egy húzós, Olimpiakosz elleni BL-csoportmeccs után a tavaly még másodosztályú Union Berlint fogadja. Süle és Hernández kidőlése után Kovac első számú feladata mindenképpen a védelem összeállítása lesz. Nagyon azonban nem kell aggódnunk a berlini alakulat támadójátékától, hiszen a tizennyolcas mezőnyből ők (a Hoffenheim mellett) szerezték a legkevesebb találatot a bajnokságban. A története során az első osztályba először feljutó csapat legutóbbi öt meccsén négyszer talált be – természetesen ez az adat is a párját ritkítja a Bundesligában.

A találkozót színesíti még, hogy minden sorozatot figyelembe véve 18 gólnál tartó lengyel klasszisunk újabb rekordot dönthet a német bajnokságban, ha ezen az összecsapáson is betalál. Pierre-Emerick Aubameyang nyolc meccsig tartó sorozatos gólszerzését javíthatja meg, hiszen sosem volt még senki, aki a német első osztály első kilenc fordulójának mindegyikén megrezgette a hálót. Azért sem eshet rosszul egy többgólos siker, mivel a Bundesliga első kilenc helyezettje két ponton belül van, így a három pont a szokásosnál is többet számítana, főleg úgy, hogy az első ‘Gladbach a nyoladik Frankfurttal találkozik, a Lipcse a Freiburgot fogadja, illetve Revierderby is lesz Gelsenkirchenben.

FC Bayern encounter Union Berlin for the very first time in a competitive fixture: the preview.

Személyi helyzet

Az ellenfél kvalitása ellenére sem lehet arra számítani Kovactól, hogy nem a szokásos kezdőjátékosaival kezd. Egyrészt, már megszoktuk a horvát szakembertől, hogy negyedosztályú klubok elleni kupameccsekre is legjobbjaival vonul ki, másrészt pedig Arp, Martínez, valamint a hosszú időre kiesett Hérnandez és Süle sem lesz ott a keretben, de Serge Gnabry játéka is kérdéses. Éppen ezért a nyáron végül maradás mellett döntő Jerome Boateng a legnagyobb favorit a megüresedett középhátvéd posztra. Az Olimpiakosz ellen bombagólt szerző Tolisso kezd egyre jobb formát mutatni, a középpályán ő, Thiago, valamint Coutinho hármasának kezdése egyelőre megkérdőjelezhetetlen. Kérdés, Müller jobb széli játéka mellett vajon Perisic vagy Coman kezd majd.

Nine FC Bayern players trained at Säbener Straße on Thursday including Michaël Cuisance returning after a groin injury.


Nyilatkozatok

🔴 Niko Kovac: „A párharcokba bele kell menni és meg is kell nyerni őket. Közben lett egy pár komolyabb sérültünk is. Nem siránkozunk, a legjobbat hozzuk ki belőle és ütőképes társaságunk lesz a kezdőben. Az Unionnál látni a stabilitást. Védekezésben jók lesznek. De a megoldás egyszerű: Nem szabad sok labdát eladnunk. A könnyed labdavesztéseket félre kell tennünk, akkor könnyebben harcoljuk ki az irányítást. Talán egy kis nyugalom szükségeltetik.”

🆚 Urs Fischer: „Olvastam a lapokat, láttam a tévében is. Sokan beszélnek a csapat hiányzó összhangjáról. Pireuszban játszottak a héten és nyertek 3-2-re… Nem csak Lewandowskira figyelünk majd. Van mögötte egy csapat, amelyet ha megfogunk, nem kaphat labdákat.”

Birthday boy Niko Kovač welcomed a number of Bayern pros back to training on Tuesday.

Előzetes kezdőcsapatok

Bayern: Neuer (c) – Kimmich, Pavard, Boateng, Alaba – Tolisso, Thiago – Müller, Coutinho, Coman – Lewandowski

Union: Gikiewicz – Friedrich, Subotic, Schlotterbeck – Trimmel (c), Gentner, Andrich, Lenz – Ingvartsen, Bülter – Andersson

Tippjeink

Krisztián: 4-2. A játékosok ki akarják vágatni Kovacot, de azért a három pontot is szeretnék, úgyhogy meglesz mind a három egység.

Balázs: Szolid 4-1. Benne van a kapott gól a csapatban, ugyanakkor Lewandowski klasszisával és az egyre jobban összeálló középpálya segítségével hamar eldől a három pont sorsa.

Közvetítés

Mivel a meccs pont a Schalke-Dortmund Ruhr-vidéki derbivel lesz egyidőben, ezért csak streamen követhetjük az eseményeket.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top