Edzőkérdés

Kovac: Ennek nincs köze a taktikához. Ennek a hozzáálláshoz van köze.

Niko Kovaccsal a Sport1 készített interjút a Bochum elleni kínkeserves győzelem után. Elég nagy észosztást tartott a horvát.



A meccsről: Ha az ember győz, mindig jól érzi magát. Azt világosan ki kell mondani, hogy 60 percig nem azt játszottuk itt, amit elképzeltünk. A VFL nagyszerűen csinálta. Pontosan az következett be, amit mondtam a csapatnak. A tabellán kétségtelenül a 16.-ak, de ezen a meccsen mindent jóvátettek ellenünk. Kiengesztelték a szurkolókat.

A játékosai teljesítményéről: A végjátékban csak Philippe Coutinho és Thomas Müller becserélésével találtuk meg az irányt és fordítottunk. Ez a sok téves passz számomra egy rejtély. Már 40 másodperc után volt egy óriási lehetőség a VFL számára, már akkor megszerezhették volna a vezetést. Az, hogy ilyen sok eladott labdával játszunk, annak véleményem szerint a hozzáálláshoz lehet köze. Bele kell vágnom a meccsbe, koncentrálnom kell, minden labdát tisztán kell átvennem és a csapattárshoz juttatnom.

További észosztás: Tisztább focit kell játszani. Ennek nincs köze a taktikához. Ennek a hozáálláshoz van köze. Túl sok játékosunk volt, aki téves passzokat adott. A félidőben elmondtam, hogy az első félidő csak téves passzból állt. Így nem tudtok játékba folyamodni. Így nem lehet az ellenfelet nyomás alá helyezni, így nem tudsz dominánsan fellépni a mérkőzésen. A két cserével kontroll alá helyeztük a játékot, mert Thomas és Philippe nagyon jól csinálták. (korábban azt mondta, hogy ők ketten nem férnek meg együtt a pályán)

A következő, Frankfurt elleni meccsről: Tüzes meccs lesz. Nekik vannak a ligában a legjobb fanjaik. Ez a csapat az első perctől kezdve gázt fog adni. Állnunk és cselekednünk kell, nem reagálni.

Az interjú teljes egészében:




Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top