Edzőkérdés

Hivatalos: Véget ért Niko Kovac időszaka a Bayernnél



A következő két mérkőzésen Hansi Flick lesz a Bayern vezetőedzője.



A Frankfurt elleni 5-1-es megalázó vereség másnapján eldőlt: A Bayern és Kovac útjai az előzetes hírekkel ellentétben mégis azonnal elválnak – a sajtóközlemény szerint a 48 éves horvát edző az Uli Hoenesszel, Karl-Heinz Rummeniggével és Hasan Salihamidziccsal való megbeszélés során jutott kölcsönösen arra, hogy véget vetnek a 2021-ig szóló szerződésének. A klub szerint Niko Kovac ajánlotta fel a felmondását.

Karl-Heinz Rummenigge: A csapatunk teljesítménye és az elmúlt hetek eredményei rávilágítottak arra, hogy cselekednünk kell. Uli Hoeness, Hasan Salihamidzic és én ennek okaként nyílt és komoly megbeszélést folytattunk Nikoval, azzal az egyöntetű eredménnyel, hogy Niko Kovac többé már nem az FC Bayern edzője. Mindannyian sajnáljuk ezt a fejleményt. Az FC Bayern nevében szeretném Niko Kovac munkáját, különösen a tavalyi duplázást megköszönni.



Niko Kovac vasárnap reggel 7:56-kor tűnt fel a Bayern edzőközpontjában, ahol meg is tartotta a szombati kezdőből kimaradó tartalékok edzését. Ezt követően az edzői stábjával egy órával tovább maradt a Säbeneren.

Hasan Salihamidzic: A játékosainktól most egy pozitív fejlődést és abszolút győzniakarást várok, hogy erre a szezonra elérjük a céljainkat.

Niko Kovac: Azt hiszem, hogy a mostani időpont a megfelelő döntés a klub számára. Az eredmények és a játék legutóbb mutatott módja is erre a következtetésre juttatott. Robert testvérem és én köszönjük az elmúlt szűk másfél évet. Ebben az időszakban megnyertük a bajnokságot, a Német kupát és a Szuperkupát is. Jó időszak volt. Minden jót kívánok a klubnak és a csapatnak.”

Niko Kovac munkáját ideiglenesen, az Olympiakos és a Dortmund elleni meccsre biztosan Hansi Flick fogja átvenni. Hogy ezt követően ki lesz az utódja, azt talán még a Bayern vezetői sem tudják, lehet, hogy egyelőre megvárják Hansi alatt hogyan muzsikál a csapat.



Hivatalos: Véget ért Niko Kovac időszaka a Bayernnél
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top