Interjúk és nyilatkozatok

Kahn: „Nincs szükség kapuscserére” – Nübelt is méltatta



Oliver Kahn a Kickernek adott nyilatkozatában beszélt többek között a Bayernnel többször is összeboronált Alexander Nübelről és a német válogatott kapushelyzetéről is.



Alexander Nübel szerződése nyáron jár le a Bayernnél és a hírek szerint a müncheniek mindenképp szeretnék őt megszerezni. Neuer mellett egyelőre kérdés mi lenne a tervük a Schalke 23 éves kapitányával. Olli Kahn, a Bayern január 1-jétől szolgálatba lépő igazgatótanácsi tagja jó véleménnyel van a kapusról, szerinte ő a jövő embere.

„A fejlődése nagyon gyors és lenyűgöző méreteket öltött. Nem csak hogy jó teljesítményt nyújt a Schalkénál, 23 évesen már a csapat kapitánya is. Azt hiszem fontos, hogy már a fiatal éveiben tapasztalatot gyűjtsön, azaz felelősséget vállaljon az ember. Egy fiatal játékos számára igazi kihívás az, hogy jó teljesítményt nyújtson, illetve jogosult legyen a karszalagra is.”

De vajon mikor jut el odáig a nyári U21-es EB-második Nübel odáig, hogy az A-válogatott is az ő nevével kezdődjön?

„Megvannak a kvatitásai hozzá, de momentán a tapasztalt Manuel Neuer személyében egy abszolút csúcskapusunk van, illetve Marc-André ter Stegen is egy klasszis hálóőr, aki a Barcelonánál nyújt kiváló teljesítményt.”



A német válogatott kapuskérdésére reflektálva is kifejezte a véleményét a világ egykori legjobb hálóőre.

„A kapuskérdés régóta ismert, Németország mindig is jól el volt látva ebben a pozícióban. Az, hogy ter Stegen a lehetősége miatti kívánságát fejezte ki, törvényes dolog. De jelenleg nem látok okot a kapuscserére.”




Kahn: „Nincs szükség kapuscserére” – Nübelt is méltatta
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top