Vezetőség és stáb

Többek között ebben hasonlít és különbözik Hainer és Hoeness



Uli Hoeness 49 év után búcsúzott a Bayerntől, helyét jóbarátja és az Adidas egykori vezérigazgatója, a klub felügyelőbizottságának egyik alapítótagja Herbert Hainer veszi át.



De vajon mennyire hasonlítanak vagy különböznek egymástól a tapasztalt szakemberek? A BILD cikkjét hívtuk segítségül.

Kevesebb rivaldafény: Hainer kevesebb erővel fog fellépni a nyilvánosságban. A klub magazinjával készített interjújában elmondta, hogy visszafogja magát, ugyanis nem tudja elképzelni, hogy minden szombaton nyilvánosan értékelje az adott mérkőzést. Nyilván olyan hangzatos vagy megosztó nyilatkozatokat sem fog adni, mint elődje.

Több internet: Míg Hoeness a saját elmondása szerint kb. soha nem volt online, addig az új főnök előszeretettel használja az internet adta lehetőségeket. „Az ember nem tud csak egy fax segítségével kommunikálni. Az internet segít nekem abban, hogy hatékonyabban végezzem a munkám, akárhol is legyek.”

A Bayern még jobban jelen lesz a piacon: Hainer kiemelte, hogy továbbra is a sportszakmai sikerek a legfontosabbak, de az elnökváltás által még nagyobb vállalat válhat a Bayernből. Elmondta, hogy építeni fog a kapcsolataira és az Adidasnál gyűjtött több évtizedes tapasztalatára: „Biztos nincs olyan szaktudásom mint Ulinak, de egy nagy céget vezettem és biztosan be fogom tudni vetni a szakértelmem.”

Hainer, a fitnesz-„szörny”: A 65 éves Hainernél mindig ott van a futócipő és a az édességeket is teljes mértékben kizárja az életéből. „Szívesen iszom meg egy pohár bort, eszem egy kis sertéssültet és kísérem le egy felessel. Csak nem minden nap teszem ezt meg. Egy-egy alkalmi cigarettára sem mondok nemet.” Hoeness is szereti az élvezeti cikkeket, a karrierje végét jelentő térdsérülése miatt viszont csak korlátozottan tud sportolni, ezért is golfozik és sakkozik sokat.



Ebben hasonlítanak:

Mindketten hentes családból származnak. Az ulmi Hoeness és a dornwangi Hainer is besegített a családi vállalkozásba. Folyamatosan tanultak, és eladói feladatokat is végeztek. „Régi iskolából” származnak, azaz mindig kézfogással szentelik meg az üzletet. Hainer Münchentől nem messze született, ezért fontos hangsúlyt fektet a klub identitására, a karácsonyi időszakban több bajor fanklubot is megfognak látogatni. Mindketten türelmetlenek, és Hoenesszhez hasonlóan Hainer sem fog belemenni a pénzügyi őrületet jelentő átigazolásokba,

Szoros kapcsolatot ápol egymással a két fél: Hainer lányának 2006-os halálakor Hoeness azonnal támogatta őt. Herbert pedig Uli börtönben töltött iszakában volt ott a tiszteletbeli elnök támogatásában.



Többek között ebben hasonlít és különbözik Hainer és Hoeness
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top