Bundesliga

Északnyugatra utazunk a három pontért | Előzetes: Düsseldorf – Bayern

A  kéthetes válogatott szünet után a Fortuna Düsseldorf fogadja otthon a Bayern München együttesét. A Rekordbajnok jelenleg négy ponttal van lemaradva a listavezető Mönchengladbach mögött.



⚫️ A csapatokról:

A Bayern válogatott játékosai eredményesen zárták az „Eb-selejtezős” szünetet. A csapat lengyel klasszisa, Robert Lewandowski még nem tudott gólt lőni a Düsseldorf ellen Bundesliga-karrierje során, ami kicsit vészjósló lehet, hiszen a polák az eddigi tizenegy találkozó mindegyikén a kapuba talált. Természetesen nem csak róla szól a soron következő találkozó: sokkal inkább az újra formába lendülő Gnabryról, Alabaról, Perisicsről és Goretzkáról. A bajorok nem csak felspirázva, de góléhesen érkezhetnek Düsseldorfba. A profi csapattal egyébként Dajaku, Singh, Batista-Meier és Zirkzee is együtt edzett, az ő pályára szerepük azonban természetesen valószínűtlen Flick elképzeléseiben.

A tavalyi, idegenbeli összecsapás 1-4-es düsseldorfi zakóval zárult, így a közepesebb formába kerülő nyugat-németországi csapat egy szoros találkozóban bízik. Legutóbbi négy ligameccsükön kétszer nyertek és egyszer ikszeltek (egy vereség mellett) a piros-fehérek. Legeredményesebb játékosuk a kilenc gólos Rouwen Hennings, aki egyedül húzza a gárdát a kiesés felől. A csapatot egyébként az a Diego Contento is erősíti, aki 2013-ban BL-t nyert a Bayern Münchennel. Ő ugyan nem szerves része a védelemnek, azonban a török Kaan Ayhanra érdemes odafigyelni, hiszen egyelőre ő a Fortuna védelmi ékköve. Az amerikai Zach Steffent szem szabad kifelejteni az említettek közül: az ő bravúrjaira is számítani lehet, hiszen rendkívül gyorsan szerves része lett a középcsapatnak és sokszor az ő védései tartják életben Fortunáékat.

FC Bayern aim to win away to Fortuna Düsseldorf and get off to a good start to the final spurt before the winter break: the preview.

⚫️ Nyilatkozatok:

🆚 Friedhelm Funkel: „Természetesen a közelmúltban elért szép eredmények után mások az esélyeink ezen a meccsen. Azonban egy biztos: ez a csapat még a vereségek után sem zuhan hullámvölgybe. Mi nem az a gárda vagyunk, aki ezt tenné.”

🔴 Hansi Flick: „Egy védekezésileg nagyon kompakt és a gyors támadásaik miatt elől is sok kvalitással bíró ellenféllel mérkőzünk, remekül kontráznak. Az idei szezonban ezt elég gyakran bebizonyították és most is számítunk rá.” Részletek.

⚫️ Érdekességek és statisztikák:

A kilenc gólos Hennings pont az előző fordulóban, a Schalke elleni 3-3-as döntetlen alkalmával szerezte meg az első Bundesliga-mesterhármasát.

A Düsseldorf 1995 óta nem verte meg a Bayern Münchent. A 24 esztendővel ezelőtti találkozó is kupameccs volt.

Az Olimpiakosz és a Dortmund elleni találkozó 180 percének egyikében sem irányult Neuer kapuja felé egyetlen lövés sem.



FC Bayern reserve players Sarpreet Singh, Leon Dajaku, Oliver Batista-Meier and Joshua Zirkzee will train with the first team until the winter break.

⚫️ Hiányzók:

🆚 Düsseldorf: Contento (bokafájdalmak), Karaman, Priedl (térdsérülés)

🔴 Bayern: Boateng (eltiltás), Hernandez (bokasérülés), Süle (izomproblémák), Arp

⚫️ Előzetes kezdőcsapatok:

🆚 Düsseldorf: Steffen – Zimmer, Ayhan, Hoffmann, Adams, Gießelmann – Zimmermann, Bodzek, Morales – Kownacki, Hennings

🔴 Bayern: Neuer – Pavard, Martinez, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski

A mérkőzést 15:30-tól a Sport 2 közvetíti élőben!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top