Interjúk és nyilatkozatok

Alaba: Hansi mindenkiből kihozza a legjobbat

David a BILD-nek adott nyilatkozatában beszélt Hansi Flickről és Guardiola munkásságának máig tartó hatásáról.



Időszakos hullámvölgyei után David Alaba ismét csúcsformában van – Lucas Hernandez, Niklas Süle sérülése és Jerome Boateng eltiltása miatt a legutóbbi meccseken belsővédőként lépett pályára a 27 éves osztrák Bayern-nevelés. Hansi Flick átvételével a Bayern csak egyetlen kapura tartó lövést kapott, az Olympiakos és a Dortmund játékosai sem tudtak közvetlen veszélyt kifejteni Neuer kapujára.

„Rengeteget profitálok Pep Guardiola munkásságából. Megpróbálom úgy bejátszani a belsővédő-pozíciót, hogy az erősségeimet, a gyorsaságot és a passzjátékot is bevetem.”

Hansi Flick nagy hangsúlyt fektet a játékosoknak való visszajelzésre, el is mondta mennyire elégedett Daviddel a régi-új pozíciójában:

„Nagyon elégedett vagyok, mert David a védelem egyik vezére, mindig utasításokkal látja el a társait.”



Alaba természetesen jó néven veszi a dicséretet és kölcsönösen fejezte ki a Hansi Flickkel kapcsolatos véleményét:

„Nagyon jól esnek az ilyen dicséretek! Nagyon-nagyon jó érzés. Hansi rengeteg bizalmat ad nekünk! Az embersége komoly tényező. Emberileg nagyszerű, egy szuper személyiség, ami nagyon-nagyon jól bánik a játékosokkal. Hansinak sikerül minden egyes játékosból kihoznia a legjobbat.”

A Bayern az Olympiakos, a Dortmund és az Olympiakos ellen 10 gólt lőtt és egyet sem kapott. Miért nem ment ez Kovac irányítása alatt?

„Ha az ember ennyi bizalmat kap az edzőtől és a klubtól, megpróbál minden utasítást különösen jól végrehajtani. Hansi mindig mutat pár jelenetet az előző meccsből, mit csinálhatnánk jobban, például hogy védekezhetünk magasabban is.”



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top