Interjúk és nyilatkozatok

Singh: Flick számomra fantasztikus



A 20 éves új-zélandi a BILD-nek adott interjújában többek között Hansi Flickről, a Bayern megkeresésének pillanatáról, gyermekkori példaképéről és akkori kedvenc csapatáról is beszélt.


Hasan Salihamidzic  a nyári U20-as Világbajnokságon figyelt fel igazán az új-zélandi Sarpreet Singhre és igazolta le őt a Bayern amatőrcsapatába alig fél millió euróért. A Thiago-játékstílusú és hasonló poszton is szereplő 20 éves középpályás a harmadosztályban helytálló Bayern II stabil játékosa, 12 meccsen 4 gólja és 5 gólpassza is van már. Brazzo perspektívaként látta őt a proficsapatban, Flick véleménye sem áll messze ettől: A Kovac-utód ittlétéig Singhnek – Zirkzeevel, Dajakuval és Batista Meierrel együtt – mindig állandó helye lesz az első csapat edzésén.

Mi változott az életében az átigazolás óta?

Inkább mi nem változott. Teljesen felfordult az életem, a világ egyik feléről a másikra kerültem át. Mindig is ezt akartam.

Milyen volt az a pillanat, amikor jött a Bayern megkeresése?

Egy őrült, különleges pillanat volt. Az U20-as Világbajnokság után a barátaimmal épp Ausztráliában voltunk. Rögtön felhívtam anyukámat és elmondtam neki. Felfoghatatlan hír volt. A válasz csak igen lehetett. Most pedig itt vagyok Münchenben, új-zélandiként, négy hónapja már – és szeretem.

Egy szépségdíjas gól Singhtől a harmadosztályban.

Vannak indiai gyökerei. Ha feltör a profik közé, a Bayern új piacot nyithat meg.

A szüleim Indiából származnak, elég jól is beszélek indiaiul. Nagy álmom, hogy érvényesüljek itt és Bundesliga-játékossá váljak. Amenyiben sikerül, a klub is új rajongókat szerezhet Indiából.

Igaz, hogy a Bayern-Campuson megváltoztatták a nyitvatartást Ön miatt?

(nevet) Megpróbáltam este 21 óra után bemenni a fitneszstúdióba. Akkor még zárva volt, de közben megbeszéltem a felelősökkel, így most tovább van nyitva a kondi.

Ki volt a gyermekkori példaképe?

Chelsea-rajongó voltam. A kedvencem – még ha ezt sok Bayern drukker nem szívesen hallja – Didier Drogba volt. Később más játékostípussá váltam.

Hansi Flick az első naptól kezdve támogatja Önt.

Azonnal jó kapcsolatba kerültünk. A felkészülés során gyakran beszélt velem, mutatott bizonyos gyakorlatokat a fejlődésemért. Hansi Flick számomra fantasztikus: Egy lenyűgöző személy és egy szuper edző. Nekünk fiatal játékosoknak esély lehet, hogy ő most a profik edzője.



Singh: Flick számomra fantasztikus
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top