Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka: Hansi bátorságot adott, új életet lehelt belénkLeon Goretzka a Crvena Zvezda elleni megsemmisítő 6-0 előtt a Skynak adott nyilatkozában beszélt az edzőváltásról, Flickről és Müllerről.


A Bayern formajavulásáról: Azt hiszem ennek különböző okai vannak. Az edzőváltás által taktikailag is változtunk egy kicsit. Ennek legfontosabb tényezője a védekezésünk módja. Lényegesen magasabban és intenzívebben felfutva akarunk letámadni ellenfélre. Ezzel a módszerrel akarunk az ellenfél térfelét labdát szerezni és megfojtani őket, ezzel magyarázható az elmúlt meccsek hihetetlen dominanciája is.

Arról, hogy a taktikai tényezők mellett milyen változások történtek az edzőváltás során: Ezt nem tudom jól meghatározni – de azt hiszem, hogy a legjobb taktika sem ér semmit, ha nem párosul szenvedéllyel. Egy kicsit ez is probléma volt. Ha a Kovac alatti legutóbbi meccseket nézzük, akkor a játékosok egy bizonyos kedvtelenségét tapasztalhattuk meg. Ebben a tekintetben természetesen nekünk is önkritikusnak kell lennünk és nehéz ezt vissszavezetni az edzőre. De a legutóbbi meccseken ez lényegesen jobban ment. Még van dolgunk, hogy minden funkcionáljon. Ide tartozik a labda elleni intenzív fellépés és a futáskészség is ide tartozik – ezek olyan dolgok, amiket a legutóbbi meccseken már jobban csináltunk.

Amikor már az első edzéseden tudod, hogy te leszel a Bayern edzője.

Arról, hogy miben mássabb Flick kommunikációja: Minden edző a saját maga stílusában magyarázza el a dolgokat. Hansi nagyon alapos ebben. Azt hiszem, hogy ebben a rövid időszakban az emberi tényezők is nagyon fontosak voltak. Sok játékossal kereste az eszmecserét és egyszerűen új életet lehelt belénk és bátorságot adott, hogy úgy védekezzünk, ahogyan azt ő előírta. Remekül működött.

Müllerről: Thomas fontos játékosunk, ezt mindenki tudja. Természetesen örülök, hogy az elmúlt meccseken ismét jó teljesítményt nyújtott. Azt hiszem neki sem volt egyszerű időszak. Mindenesetre örülök, hogy ismét jól érzi magát.Goretzka: Hansi bátorságot adott, új életet lehelt belénk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top