Bundesliga

Flick: Akárkit rakok a kezdőbe, nem tévedhetek

A Bayern edzőtalizmánja a Leverkusen elleni rangadó előtt válaszolt a sajtó kérdéseire. A német tréner beszélt Lewáról, az ellenfélről és szóba jött az edzőlegenda, Jupp Heynckes is.

A hétközi BL-meccsről: Négy változtatásunk volt a belgrádi és az azelőtti találkozóhoz képest és a játékosok teljesítménye egyáltalán nem változott, mindenki jól végezte a dolgát. Ez is azt támasztja alá, hogy nem csak tizenegy kezdő labdarúgónk van. A foci nem egy egyemberes sport. A klubokról szól, a csapatról és az amögötti munkáról.

A hátralévő mérkőzésekről: A csapat meg akarja nyerni az összes idén hátralévő meccset, ahogy én is. Kemény sorsolásunk van, de meccsről meccsre haladunk majd.

A keretről: Mindenki fitt. Mindenkire számíthatunk a keretből. A három hosszabb ideje sérült játékostól eltekintve teljes egészében készen állunk. Nagyon örülök annak is, hogy akik a Belgrád ellen játszottak, jól végezték a dolgukat. Szóval akárkit rakok a kezdőbe holnap, nem tévedhetek. Persze megértem azt is, hogy egyik játékos sem örül annak, hogyha nem játszik.

Am Freitag sprach Hansi Flick im Pressetalk über die Ausgangslage und das Personal vor dem Bundesliga-Spiel gegen Leverkusen.

A Leverkusenről: Nagyon erős csapat. Izgalmas összecsapás lesz. A csapatmegbeszélés hosszabb volt, mint szokott lenni, ez is mutatja, hogy milyen nehéz mérkőzés lesz ez nekünk. Bátrak, magasan védekeznek és igazi focit játszanak – ahogy mi is.

A védekező taktikájáról: Minden ellenfelet, ha labdát birtokolnak, nyomás alá kell helyezni. Minden Bundesliga-csapat tud játszani a labdával és veszélyesek lehetnek, ha teret adunk nekik és nem támadjuk le őket. Nyomás alatt játszani egészen más.

Coutinhóról: Számunkra Philippe azért fontos, mert ő az egyik technikai erősségünk. Ismerjük a kvalitásait és időnként jobb, ha adunk egy kis időt az ilyen játékosoknak. Úgy jött a klubhoz, hogy egyáltalán nem készült fel az itteni körülményekből. Eddig jól teljesített. Elégedett vagyok azzal, amit mutat.

Cuisanceról: Mickäelnek meccsrutinra van szüksége. Remekül edz és jó munkát végez. A profikkal akar játszani, de fontosak lennének számára az U23-as csapattal lejátszott mérkőzések is.

Lewandowski formájáról: Ő az egyik, ha nem a legsokoldalúbb támadó a világon. Benne minden megvan, ami a támadó harmadban kell. Pontosan fejel, nagyszerűen fejez be akciókat és remekül tartja fel a védőket. A labda nélküli játéka nagyon fontos a csapatban.

Image result for flick lewandowski

Lewandowskiról és az Aranylabdáról: Azt mindenki jól tudja, hogy Cristiano Ronaldo és Lionel Messi kivételes játékosok, de én személy szerint a mai napig nem értem, hogy egy olyan játékos, mint Philipp Lahm, aki mindent megnyert, amit csak lehetett, sosem került ki győztesen. Roberttel is hasonló a helyzet, ő a legjobb csatár, akit ismerek.

A Jupp Heynckesszel való összehasonlításról: Természetesen olvastam ezeket a hasonlítgatásokat. Heynckes edzőm is volt, sőt, ő volt a legjobb edzőm. Ő az egyik legeredményesebb német vezetőedző, szóval nem igazán szeretném magam hozzá viszonyítani. Korábban egyébként beszéltem vele párszor telefonon.

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top