Bundesliga

Lüktető meccsen szerencsétlen vereség | Bayern 1-2 Leverkusen



Hiába talált be 1356 perc után Thomas Müller, a Bayern nem tudta folytatni négymeccses sikerszériáját és 2-1-re kikapott otthon a nagyon agilisen játszó villámgyors Leverkusen ellen. A Rekordbajnok az utolsó negyedórát emberelőnyben játszotta, de ezen a meccsen semmi nem jött össze.



BAYERN 1-2 (1-2) LEVERKUSEN

⚽ Müller (34′) ill. Bailey (10′, 35′)

🔴 Bayern: Neuer – Pavard, Martínez, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller (Coutinho 70′), Perišić (Coman 70′) Lewandowski

🔄 Padon végezték:  Ulreich – Thiago, Boateng, Tolisso

🆚 Leverkusen:  Hrádecky – L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell – Baumgartlinger, Diaby – Aránguiz, Amiri, Volland – Bailey (Bellarabi 63′)

🔻 Piros lap: Tah (80′)

A meccs előtt elbúcsúztatták a fél évszázadon keresztül a Bayernt szolgáló Uli Hoenesst.

ELSŐ FÉLIDŐ

▪ Itt az első nagy helyzet! Alaba mintaszerű kiugratásával Gnabry indult meg és Hradeckyvel egy az egyben végül csak a kapurára tudott pöccinteni..

▪ GÓL, egy kontrából megszerzi a vezetést a Leverkusen: Volland ugratta ki a Pavardot lesprintelől Baileyt, aki nem kegyelmezett, megrúgta a Flick-éra első ellentalálatát. A Bayern 369 perc után kapott gólt.

Bailey első gólja

▪ A kezdeti Bayern-uralom után a vendégek újabb kapura tartó lövésekkel próbálkoztak, Neuernek a 20. percig további két lövésnél is közbe kellett avatkoznia.  Negyed óra alatt több dolga volt Manunak, mint a legutóbbi négy mérkőzésen.

▪A Bayernnél Gnabry a legaktívabb játékos, két lehetőségben is komoly szerepet vállalt – a második végén Müller elől Wendell tisztázott a kapu közvetlen előterében.

▪ Szép támadás végén ezúttal Perisic találta el a kapufát, de a kiugratás pillanatában egy kicsit előrébb volt a leverkuseni védőnél, amit utólag be is intett a partjelző.

▪ A 25. percben egy Diaby szóló és lövés végén Neuernek kellett bravúrral hárítania.

▪ Goretzka csodás szóló után tört előre, de a támadás végén Müller beadását a leverkuseni kapus megfogta. Szép pillanatok voltak Leontól! Ezután Gnabrynak volt egy lövése.

▪ GÓL! Thomas Müller lövésével megvan az egyenlítés! 1356 perc után talált be ismét. 

Müller a tizenhatoson kívülről egyenlített.

▪ Nem sokat szomorkodott a Leverkusen, ugyanis szinte rögtön visszaszerezték a vezetést, egy villámgyors kontra után ismét Bailey vette be Neuer kapuját. 1-2, ezúttal is Pavardot verte meg futóversenyben.

Bailey második kontragólja.

▪ Óriási egyenlítési lehetőség adódott a Bayern előtt. A félidő hosszabbításában Gnabry szerzett labdát és indult meg vele, de önzetlenül inkább Perisicre bízta volna a befejezést, de épp visszaért a vendégek védője.  Rengeteget szerencsétlenkedünk elől.

▪ Az első félidő statisztikája:



MÁSODIK FÉLIDŐ

▪ Egy perc után ott folytatjuk ahol abbahagytuk: Kimmich beívelt szabadrúgását Goretzka fejelte épphogy kapu mellé.

▪ 50. perc, gólveszélyes leverkuseni támadás végén Neuernek kellett észnél lennie, Amiri becsúszó lövését védte közelről.

▪ 55. perc, egy szép ütempassz után Lewandowski lőtt 16 méterről alig a kapu mellé- egyelőre ő sem annyira érzi a játékot, és a kaput sem, mint ahogy azt megszokhattuk tőle.

▪ Egy újabb szép Bayern-támadás végén Müller magas ívben passzolt beadását Perisic vágta csúnyán a kapu fölé. Semmi nem jön össze.

▪ Két perccel később újabb óriási egyenlítési lehetőség-sorozat adódott a Bayern előtt: Lewandowski lövését védte Hradecky, a kipattanóból próbálkozó Müller próbálkozását is óriási bravúrral hárította a rövid oldalon.

▪ A kapusoké a főszerep: Neuernek egy kontra végén Diaby lövését kellett védenie.

▪ Lesgólt érvénytelenít a játékvezető: A Leverkusen szabálytalanul, de túl szépen oldotta meg a szituációt.

▪77. perc, újabb kapufa!!! Egy szöglet után Goretzka bólintott a aluminiumra.

▪KIÁLLÍTÁS, Coutinho buktatásáért Tah-ot küldte le azonnal játékvezető – az utolsó tíz percre emberelőnybe került a Bayern.

▪ A csereként beállt Coutinho félfordulatből kínálta meg Hradecky kapust, de ez sem okozott gondot a leverkuseni portásnak.

▪  A 89. percben Gnabry éles szögből viccelte volna meg Hradeckyt, aki végül visszaért a szélről érkező lövésre.

▪ A 92. percben Lewandowski fejelt egy szöglet után kapufára. Ez volt a Bayern negyedik kapufája a meccsen.

▪ A 96. percben is nagy lehetőség elé került a Bayern: Lewandowski eltotojázta ezt a helyzetet is. Ez egy ilyen meccs volt.



STATISZTIKA



Lüktető meccsen szerencsétlen vereség | Bayern 1-2 Leverkusen
1 hozzászólás

1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top