Bundesliga

Hét pontra duzzadt a hátrányunk a bajnokságban | Gladbach 2-1 Bayern



A Bayern fölényesen uralta az első félidőt és több helyzetet is dolgozott ki, betalálni azonban csak a második félidő elején tudott – a Mönchengladbach Embolo beállásával két helyezkedési hiba után meg is fordította a mérkőzést. 



GLADBACH 2-1 (0-0) BAYERN

⚽ Bensebaini (60′, 91′- büntető) ill. Perisic (49′)

🔴 FCB: Neuer – Kimmich, Boateng (Martínez 68′), Alaba, Davies – Tolisso (Perisic 20′), Thiago, Goretzka – Müller, Lewandowski, Coman

🔄 Padon végezték:  Ulreich – Pavard, Coutinho, Cuisance, Gnabry

🆚 BMG:  Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini – Hofmann, Zakaria, Bénes (Embolo 58′) – Pléa (Herrmann 64′), Stindl (Raffael 85′), Thuram

🔻 Kiállítva: Martínez 90′

ELSŐ FÉLIDŐ

▪ A nyolcadik percben jött az első komoly helyzet: Coman beadása után Müller tette vissza a labdát, Goretzka 13 méteres lövése pedig Thomas előtt elsuhanva a kapu mellé vágódott.

▪A 14. és a 16. percben Lewandowski szerezhette volna meg a vezetést: Egy középtávoli csavarása nem sokkal ment mellé, két perccel később pedig Thiago löbbölt szabadrúgását kapásból rúgta alig mellé.

▪ Tolisso húzódás miatt cserét kér, Perisic váltja. A francia szerencsére saját lábán hagyta el a játékteret.

▪ 26. perc, veszélyes Müller lövés a 16-os vonaláról. Sommer nagy bravúrral védte a jobbalsóra érkező labdát.

▪ MAJDNEM MEGLETT A VEZETÉS! Kimmich 20 méteres lövéséhez szerencsétlenül ért hozzá Sommer és és a labda pár milliméter híján át is haladt már a gólvonalon. Nem volt mindennapi eseménysor.

▪ 36. perc, Lewandowski beadásából Perisic lőtt fölé, de rátartottak a lábára, szerencsére nem sérült meg. Öt perccel később Coman lövését fogta meg a svájci kapus.

▪40 perc után jött a listavezető vendégek első kapuralövése: Neuer probléma nélkül hatástalanította.

▪A Bayern végigdominálta az első félidőt, de a 13 kapuralövéséből sajnos egyszer sem tudott betalálni. Reméljük a második félidőben megtörik a jég és kiérdemeljük a három pontot!

▪ Az első félidő statisztikája:



MÁSODIK FÉLIDŐ

▪ GÓÓÓL! Ivan Perisic egy látványos labdaátvétel után félfordulatból bombázott Sommer kapujára. A svájci csak érinteni tudta a labdát, hárítani már nem! 

⚽ Perisic vezetőgólja! ⬆

▪ Egyenlít a Gladbach… Egy hazai szöglet után a középen, teljesen üresen álló Bensebaini bólintotta be a hazaiak második kapuratartó próbálkozását.

⚽ Az egyenlítő találat ⬆

▪ „Talált” gólja után új erőre kapott a Gladbach – sokkal bátrabban játszanak a hazaiak a korábbiaknál, a Bayern nyomása is alábbhagyott.

▪ A 80. percben Stindl lövése kerülte el centikkel a kaput, Embolo is lekésett róla. Egy kis szerencsével megfordíthatta volna az állást a Gladbach…

▪A 87. percben a Bayern már fél órája nem lőtt kapura, a Mönchengladbach közelebb áll a győzelemhez.

▪HIHETETLEN DRÁMA A 91. PERCBEN! Egy kontra után Martínez buktatta a 16-oson belül a hazai támadót: A csereként beállt Javi két sárgával kiáll, Bensaini pedig megszerzi a győzelmet jelentő találatot…  hét pont a két csapat közötti különbség.

⚽ Ezzel szerezte meg a győzelmét a Borussia. ⬆

▪A Bayern szerdán a Tottenham csapatát fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó mérkőzésén.



STATISZTIKA



Hét pontra duzzadt a hátrányunk a bajnokságban | Gladbach 2-1 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top