Egyéb

Brazzo magasztalta a Bayern új sztártinijét



Alphonso Davies a Bayern őszi szezonjának legnagyobb nyertese – a 2018 januárjában érkező 19 éves kanadai játékos a bajorok legutóbbi tíz meccsét végigjátszotta, illetve a legutóbbi, Tottenham elleni fellépése során két gólt készített elő és az előző meccsekhez hasonlóan a mezőny egyik legjobbja volt a balhátvéd poszton.



A játékos felderítését és leigazolását intéző Hasan Salihamidzic a BILD-nek adott nyilatkozatában dicsérte a menekültből lett Bayern-profit:

„Csodálatra méltó, hogy Alphonso milyen magabiztossággal játszik. A sebességével, lendületével és játékkedvével nagyon jó hatással van a csapatra! Ezt az edző is így látja.”

Davies értékét jelzi, hogy akkor is ott ragadt a Bayern kezdőjében, amikor David Alaba egészséges volt – az osztrákot inkább a belsővédő pozícióban vetette be Flick, hogy Phonzienak is legyen helye a csapatban.

„Mindenki örül a játékstílusának és a teljesítményének. Örülünk, hogy ilyen keveset hibázik, kevesebbet, mint amennyit egy ilyen fiatal játékos megengedhetne magának.



Davies a balbekk poszton szereplő Alaba és Lucas sérülései miatt került és ragadt meg a Bayern kezdőjében.

„Alphonso nagyon gyorsan tanul, ismeri a feladatait, azt hogy honnan jött. Két lábbal maradt a földön és továbbra is keményen fog dolgozni saját magán és a fejlődésén.”

Képtalálat a következőre: „alphonso davies”

Egyértelműnek tűnik, hogy új fiatal játékos robbant be a Bayernbe, ráadásul úgy tűnik szinte kirobbanthatatlan a kezdőből.

„Minden nap beszélek Alphonsoval. Gyakran próbálom meg elmagyarázni neki, mit jelent a Bayern Münchenben játszani: Azt, hogy minden egyes mérkőzésen teljes mértékben koncentrálnia kell. Hogy minden meccsen meg kell találnia a ritmust. Már nagyon sok jó mérkőzést játszott, de csapatként még messze nem értük el a célunkat.”

Nagy kérdés mi lesz, ha Lucas Hernandez, a 80 milliós rekordigazolás visszatér és David Alaba is tartósan egészséges lesz. Egyelőre úgy tűnik nagy vétek lenne kihagyni a rakétalábú Daviest a csapatból.



Brazzo magasztalta a Bayern új sztártinijét
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top