Bundesliga

Elhúzzuk a brémai muzsikusok nótáját? | Előzetes: Bayern – Werder

Három fordulóval a vége előtt javíthat gyenge Bundesliga-mérlegén a Bayern.



Hansi Flick együttese három fordulóval a szezon első felének vége előtt, a Leverkusen és a Gladbach elleni peches bajnoki vereségeket követően hét pont lemaradásban a bajnokság hetedik helyén áll és szombat délután a 14. helyen álló Werder Bremen csapata ellen javíthat a mérlegén. A hétközi, Tottenham elleni mérkőzésen Lewandowski nélkül is három gólt szerezve nyerte vissza önbizalmát a német Rekordbajnok, egy újabb győzelemmel a legkedvezőbb esetben is csak a harmadik helyre zárkózhatnak fel a tabellán. Nem lesz egyszerű előrébb lépni, ugyanis a Bayern előtt helyezkedő Leverkusen, Freiburg, Schalke, BVB, Lipcse, Gladbach hatos is alsóházi ellenfelekkel játszik a hétvégén.

👥 Személyi helyzet: Hat játékos, Süle, Lucas, Cuisance, Arp, Coman és Tolisso, valamint az eltiltott Javi nem állhat Flick rendelkezésére, négy ifi, Batista Meier, Singh, Zirkzee és Mai azonban biztosan ott lesz a bajorok keretében. A túloldalon Sargent, Füllkrug, Möhwald és Toprak játékára nem számíthat Kohfeldt edző.




Előzetes kezdők a BILD szerint:

🔴 Bayern: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich – Gnabry, Müller, Goretzka, Coutinho – Lewandowski

🆚 Werder: Pavlenka – Veljkovic, Sahin, Friedl – Gebre Selassie, Bittencourt, M.Eggestein, Klaassen, Augustinsson – Osako, Rashica

Flick: Davies gyorsasága sokszor életbiztosítást jelent nekünk

🗣 A Werder edzője, Florian Kohfeldt nyilatkozta: Még ha nem is vagyunk jó fázisban: A lehető legjobb csapatunkat fogjuk kiállítani a pályára és megpróbálunk elhozni valamit Münchenből. De Németország legjobb csapata ellen játszunk. Az, hogy Leverkusenben és Mönchengladbachban nem győztek, az egy rossz vicc. A védekezési stílusukkal mindig bizonyos rizikót vállalnak fel, ez lehetőséget ad a kontrákra, de addig eljutni mindennek, csak egyszerűnek nem mondható.

📊 Top-statisztika: A Bayern a legutóbbi 20 tétmeccsét, ebből 17 bajnokiját megnyerte a Bremen ellen. Ez a leghosszabb ilyen jellegű statisztika a Bundesliga történelmében.

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top