Bundesliga

Tíz érdekesség: Lewa beérte Juppot, Müller Bundesliga-rekordot döntött, Coutinho…



A Werder elleni 6-1-es győzelem során újabb rekordokat, csúcsértékeket értek el a Bayern játékosai.



▪ A Bayern a sorozatbeli 21. tétmérkőzését nyerte meg a Bremen ellen – a Bundesliga 1963-mas alapítása óta nem volt még ilyen jellegű győzelmi szériája egy csapatnak.

▪ Lewandowski a Werder elleni találatával megszerezte idénybeli 18., összesen pedig a 220. Bundesliga-gólját, amellyel behozta Jupp Heynckest a Bundesliga örökös góllövőlistájának harmadik helyén. Csak a 220 gólos Klaus Fischer és az abszolút csúcstartó, a 365-ször betaláló Gerd Müller előzi meg őt az örökös listán.

▪ Lewandowski 329 perc, azaz 5 és fél óra után talált be ismét a Bayernben.

▪ Lewa 305, míg Jupp 369 meccsen lőtte a 220 gólját. A második legeredményesebb Fischernek 535 meccshez, Gerdnek pedig 427 találkozóra volt szüksége a 268 illetve 365 gólhoz.

▪ Robert Lewa három perc nyolc másodperccel az első félidő rendes játékideje után szerezte meg a Bayern vezetőgólját – a 2004/2005-ös részletes adatgyűjtés óta ez volt a legkéseibb gól a térfélcsere előtt.




▪ Philippe Coutinho a Werder ellen három gólt lőtt és két gólpasszt adott – a brazil középpályás ezzel az európai pályafutása során először vette ki részét egy meccsen öt gólból – ez ebben az idényben csak a hat gólhoz hozzájáruló Wernernek sikerült a Mainz ellen.

▪ Coutinho a legutóbbi 5 tétmeccsén 8 gólból vette ki a részét közvetlenül (5 gól, 3 gólpassz).

▪ Philippe Coutinho a hét góljából ötöt az Allianz Arenában szerzett.

▪ Thomas Müller a 10. gólpasszát jegyezte az idei BL-szezonban – ezzel a 2004/05-ös részletes adatgyűjtés óta Bundesliga-rekordot állított fel a német középpályás – 15 forduló után még senki nem készített elő ennyi találatot.

▪ Jerome Boateng a 300. tétmérkőzését játszotta az FC Bayernben. A 31 éves védő 2011 júliusa óta többek között hét bajnokit és egy BL-t is nyert a német Rekordbajnokkal.



Tíz érdekesség: Lewa beérte Juppot, Müller Bundesliga-rekordot döntött, Coutinho…
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top