Bundesliga

Saller Sallaiéknak? Előzetes: Freiburg – Bayern

A Bayerntől két ponttal lemaradó, hatodik helyen álló Freiburg otthonába utazik Hansi Flick együttese. Már csak két meccs van az őszi idényből, ez lesz az utolsó idegenbeli találkozója a bajoroknak.



Korábbi két szerencsétlen veresége után először a Tottenham (3-1), majd a Werder ellen (6-1) aratott magabiztos győzelmével nyerte vissza önbizalmát és játékkedvét a Bundesliga-címvédő. A német Rekordbajnok a Lipcse BVB ellen játszott 3-3-mas döntetlenjével faraghat a lemaradásából, de téli bajnok már biztosan nem lesz, jelenlegi hátránya ugyanis hét pont Gulácsiékkal szemben. A Bayernt megelőző csapatok közül a Schalke Wolfsburgba utazik, míg a Gladbach a Paderborn csapatát fogadja. A számok és a múlt a müncheniek mellett szóln, a legutóbbi 16 Freiburg elleni meccséből 10-et megnyertek és csak egyet veszítettek el Müllerék.

Hansi Flick komoly tisztelettel beszélt a Streich vezette Freiburgról, nem véletlenül – az SCF a legutóbbi hét hazai találkozójából négyet megnyert és csak egyszer kapott ki – a legutóbbi öt otthoni mecccsén veretlenek maradtak, sőt legutóbb zsinórban verték meg a Lipcsét, a Frankfurtot és a Wolfsburgot is a Schwarwald stadionban. Játékosaik közül érdemes lesz odafigyelni az exbayernes Nils Petersenre és a tavalyi oda-visszavágón is betaláló Lucas Hölerre is. A legutóbbi fordulóban egyébként a Klinsmann irányította Herthától 1-0-ás vereséget szenvedtek Sallai Rolandék. A 22 éves magyar szélső egyébként a legutóbbi hat bajnokin, ebből négyszer kezdőként lépett pályára, így jó esély van rá, hogy a Bayern ellen is a kezdetektől küzdhet majd meg, valószínűleg Alphonso Davies oldalán.

Személyi helyzet

Remek formája ellenére a Bayernt nem kerülik el a személyi problémák: Javi Martínez kétségtelenül visszatér eltiltásából, de az izomproblémával küzdő Leon Goretzka csatlakozott a maródiak listájához. Tolisso szintén Münchenben maradt, rajtuk kívül Süle, Lucas Hernandez, Cuisance és Coman sem utazott Freiburgba, de az ezen a héten csapatedzésen résztvevő Arp sem lesz még ott a keretben, így 3-4 ifi ismét felkerülhet a felnőtt keretbe. Eltiltási fenyegetés vonatkozik a négy sárgával rendelkező Thiagora, Kimmichre és Boatengre. A hazaiaknál egyedül Jonathan Schmid játéka kérdéses, rajta kívül minden játékosára számíthat Christian Streich.



Előzetes kezdőcsapatok a BILD szerint

Freiburg: Flekken – Gulde, Koch, Heintz – Schmid, Haberer, Höfler, Günter – Höler, Petersen, Grifo

Bayern: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich – Gnabry, Müller, Thiago, Coutinho – Lewandowski

Nyilatkozatok:

Christian Streich: Szerda esti reflektorfény a Bayern ellen, jól viszonyulunk ezekhez a körülményekhez – de ez egy kicsit más lesz, mint máskor. A Bayern nagyon jól presszingel és mindig mélységbe mozog, remek belöbbölt passzokkal operálnak. Ki kell játszanunk az ellentámadásaikat, ami elég nehéz lesz, ugyanis mindig a saját játékukat akarják játszani. Várjuk és jó meccset akarunk nyújtani az embereknek az esti meccsen. Nem csak a Bayern miatt jönnek, hanem minket is látni akarnak játszani.

Hansi Flick: Sok csapat számára nem egyszerű Freiburgban játszani. Nagyon szervezettek, kemény feladat vár ránk. Jogosan vannak ott a tabellán, ahol. A Freiburg egy topklub, amit pedig Christian Streich nyújt, az fenomenális. Látni rajtuk, hogy folyamatosan fejlődnek. (A sajtótájékoztató részletei itt)

A mérkőzést a Sport2 közvetíti szerdán, 20:30-as kezdőrúgással.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top